Synchronicity brengt een nieuwe kijk op het time-travel genre

Dit jaar zullen sci-fi fans niet alleen kunnen uitkijken naar Star Trek Beyonds (2016) en Independence Day: Resurgences (2016), maar er duiken ook meer low budget science fiction films op die de aandacht trekken. De R-rated Synchronicity (2015) kwam vorig jaar uit op een paar filmfestivals maar heeft wat moeite om een distributeur te vinden. Maar hopelijk kunnen we deze alsnog dit jaar zien in de bioscoop.

Synchronicity,Star Trek Beyonds,Independence Day Resurgences,Chad McKnight,Brianne Davis,Jacob Gentry,blade runner,The Phoenix Project,primer

Korte inhoud: Jim Beale (Chad McKnight) is een fysicus die een machine uitvindt om ruimte en tijd te manipuleren. Plots verschijnt er een zeldzame dahlia uit de toekomst. Hij moet nu de identieke match met de bloem in het heden vinden om te bewijzen dat zijn machine werkt. Jim ontdekt dat de dahlia in handen is van het mysterieuze meisje Abby (Brianne Davis), dat hem verleidt tot het onthullen van zijn geheimen. Beseffend dat hij het slachtoffer werd van een femme fatale wil hij zijn machine gebruiken om terug te gaan in de tijd om zo het verraad te ontdoen.

De film die perfect het sci-fi genre wist te mixen met met neo noir is en blijft Blade Runner (1982). En ook al blijft deze film net iets meer onder de radar met zijn onbekende cast en beperkte productiebudget, ben ik echt benieuwd naar deze prent. De regisseur en scenarist van de film is Jacob Gentry die tot op heden nog geen films van belang heeft gemaakt. Het heerlijke aan de film is dat Michael Ironside in de film zit als een kapitalist die interesse heeft in de tijdmachine.

Op dit ogenblik wordt de film bijzonder slecht onthaald door pers en publiek. De meest lijken te zeggen dat de film met iets teveel bezig is met stijl en de beschrijving van de tijdmachine, en gaandeweg de draad verliezen. Anderen vinden dan weer dat de film een tweede visie verdient, en dat is bij heel wat knappe science-fiction films wel het geval. Ga niet naar deze film om een studio film te zien en ik denk dat je er nog wel van zal genieten. Het lijkt in ieder geval iets nieuws te willen doen met het tijdreizen concept. En films met een klein budget proberen meestal origineel uit de hoek te komen, een beetje zoals The Phoenix Project (2015) en Primer (2004) .

 


*** Synchronicity trailer ***

1 Comment

  1. Kons

    Veel slechte kritieken, maar zo had Primer ook veel slechte kritieken in het begin. Hopelijk krijgt de film nog een release bij ons.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *