Seksistisch The Force Awakens boardgame krijgt bakken kritiek

Er is een gloednieuw Star Wars Monopoly game op de markt. Maar nu blijkt dat ze met een groot probleem zitten, gezien Hasbro namelijk één van de hoofdpersonages zijn vergeten, met name Rey. Misschien wel het meest geliefkoosde personage uit de gehele film. Welke macho idioten de beslissing hebben genomen om deze vrouwelijke rol te schrappen verdient toch wel zijn C4.

Het moet gezegd worden, heldinnen in de toywereld worden nog steeds ondergewaardeerd, en meestal omdat men er van uit gaat dat toy action figures meestal worden gekocht door jongens en meisjes enkel maar interesse zouden hebben in Barbie poppen. Ik daag jullie uit om veel toys te vinden van Black Widow (The Avengers) of Gamora (Guardians of the Galaxy). Maar bij deze personages zou je nog kunnen zeggen dat het enkel maar bijrollen waren, maar in het geval van Rey in Star Wars: The Force Awakens (2015) zit je toch met een probleem. Rey is de ster van de film!


star_wars_the_force_awakens_boardgame.jpg
© Hasbro

In het nieuwe boardgame zijn er 4 hoofdpersonages: Luke Skywalker, Finn, Darth Vader en Kylo Ren. Geen Rey dus. Eigenlijk had zij er gewoon MOETEN inzetten, zeker als je weet dat ze waarschijnlijk de meeste screentijd heeft en karakters als Luke en Darth Vader eigenlijk nooit echt aan bod komen. Maar ik kan begrijpen dat Hasbro een soort hommage wil brengen aan de franchise, maar Finn en Kylo Ren zijn ondergeschikt aan Rey. Als je dat niet beseft, dat heb je de film niet gezien. En het probleem begint wat pijnlijk te woredn wanneer je merkt dat in een Star Wars: The Force Awakens action figures set ook al Rey in ontbreekt, maar wel ruimte maakt voor Finn, een First Order Stormtrooper en een First Order pilot. Geen Rey, geen Princess Leia, geen Maz Kanata zelfs geen Captain Phasma. Zo te zien is het seksisme de wereld nog niet uit.

En Hasbro dacht dat ze hiermee weg konden, maar nu blijkt dat hierop massaal veel kritiek komt. Zelfs op Twitter komen . Benieuwd of ze binnenkort met een nieuwe speldoos op de markt komen, wat dit is toch krankzinnig.

1 Comment

  1. Quantum

    Rey vergeten is als een aan Jurassic Park boardgame zonder T-Rex 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *