Deadpool heeft één van de meest geslaagde promocampagnes

Ergens in 2009 waren er concrete plannen voor een Deadpool film. Acteur Ryan Reynolds kwam meteen in aanmerking voor 2 superhero rollen, deze van Deadpool en ook deze van Green Lantern (2011), en we weten allemaal hoe deze film ontvangen/verworpen werd door pers en publiek. Deadpool (2016) werd dus een beetje opzij geschoven. Maar toen in augustus van 2014 was er die gelekte Deadpool video, het begin van één van de meest geniale promocampagnes die ik al heb kunnen zien.

deadpool_2016_poster01.jpg

Korte inhoud: Wade Wilson (Ryan Reynolds) is een speciale agent van de overheid die, nadat hij onderworpen is aan een behandeling die hem bovenmenselijke genezende krachten heeft gegeven, een alter-ego in de vorm van ‘Deadpool’ aanneemt. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor jaagt hij op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft.

Laten we eerlijk zijn, deze R-rated superhero film had misschien wel een klein kansje om 35 miljoen dollar binnen te halen tijdens zijn openingsweekend in de States, maar met de geslaagde en stoute campagne heb ik het gevoel dat we ondertussen verwachten dat deze prent zijn weekend-omzet zal verdubbelen. En dit is voor 75% de verdienste van de marketingjongens, want van datgene wat ik heb gezien van trailers kan het nog alle kanten opgaan en zelfs een oerslechte film gaan worden.

Heel wat mensen, zelfs zij die niks met comic adaptaties te maken willen hebben, kijken nu uit naar deze film. De nieuwe trailer kwam gisteren online en regisseur Tim Miller stond al meteen klaar om enkele antwoorden te geven op deze toch wel unieke belevenis. Van zijn antwoorden werd duidelijk dat deze film zich zou afspelen in een gelijkaardige wereld als deze van X-Men. Een soort pre-post apocalyptic Detroit, die niet zo ver van de New York achtige setting is uit de X-Men. Maar het mocht niet al de clean zijn voor dit R-rated karakter en dus beantwoorde Detroit aan alle wensen voor een meer duistere en meer agressieve setting. Vergelijkbaar met die wereld uit Daredevil met criminelen die in de straat leven.

Het meest interessante personage naast deadpool is deze van Negasonic Teenage Warhead gespeeld door Brianna Hildebrand. Een stil personage met bijzondere krachten. Volgens de regisseur is dat personage zeker niet al te stil in de film. Daarnaast zien we Gina Carano in de rol van vechtersbazin Angel Dust. Morena Baccarin is dan weer gecast in de rol van Copycat en de rol van Weasel en zijn vrouw worden gespeeld door T.J. Miller en Rachel Sheen. En laten we de metalen kolos niet vergeten, gespeeld door Stefan Kapicic.

deadpool_2016_poster02.jpgdeadpool_2016_poster03.jpgdeadpool_2016_poster04.jpgdeadpool_2016_poster05.jpg

Op 10 februari 2016 komt Deadpool bij ons in de bioscoop en in aanloop van deze film zullen we waarschijnlijk nog veel van deze promofilmpjes te zien krijgen.

*** Deadpool trailer ***

2 Comments

  1. Damien

    Inderdaad zalige posters, maar ik verwacht dat deze film net onder het niveau van een Ant-Man zal belanden. Wel straf dat Ryan Reynolds na al die jaren nog steeds in aanmerking komt voor de rol.

    Reply
  2. Stefaan

    Ben hier echt wel benieuwd naar, ook al heb ik een wrange Green Lantern nasmaakje.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *