The Good Dinosaur (2015) *** Blu-ray review

We hebben er lang op moeten wachten maar The Good Dinosaur (2015) komt binnenkort bij ons in de zalen. De nieuwe Pixar/Disney animatiefilm werd verschillende keren uitgesteld, de oorspronkelijke regisseur werd vervangen en kwam dan uiteindelijk een beetje in de schaduw van het superieure Inside Out (2015).

the_good_dinosaur_2015_poster.jpg

Korte inhoud: De makers hebben een nieuwe tijdlijn gemaakt door in het begin de asteroïde niet te laten inslaan op aarde. Daardoor zijn de dino’s blijven leven – en hebben ze nieuwe skills geleerd; zoals het ploegen van de aarde en het oogsten ervan en het voederen van dieren. De mens is ook minder snel gaan evolueren en is blijven steken in een primitief stadium. Dino’s spreken, mensen niet. En in deze wereld waar de dinosauriërs nooit zijn uitgestorven leeft Arlo (Raymond Ochoa), een 70 meter hoge tiener-Apatosaurus met een groot hart. Nadat een traumatische gebeurtenis onrust veroorzaakt in Arlo’s rustige gemeenschap, gaat Arlo eropuit om de vrede te herstellen. Onderweg krijgt hij onverwachts gezelschap van een mens: het jongetje genaamd Spot.

De film werd geregisseerd en geschreven door Peter Sohn, die met deze film zijn debuut maakt. En voor een eerste langspeelfilm is het een verdienstelijke animatiefilm die de allerjongsten onder ons wel zal kunnen bekoren. Maar in tegenstelling tot andere Pixar films is deze minder bestemd voor een iets ouder publiek. Er zitten wel een paar slimme knipoogjes in, maar niets vergeleken met de wit uit Ratatouille (2007) of The Incredibles (2004). Het verhaal komt wat traag op gang maar na de 40ste minuut krijgen we een ontmoeting tussen Arlo en het jongetje Spot. En Spot, een jongen die lijkt te zijn opgevoed door wolven, brengt leven in de brouwerij. Zijn

Er zijn niet zo heel veel dialogen maar scenariste Meg LeFauve, die ook al haar stempel had gezet op Inside Out en ondertussen werkt aan het script van Captain Marvel (2019), heeft er toch het beste van gemaakt met een aantal leuke karakters. Te beginnen met de twee hoofdfiguren, Poppa (Jeffrey Wright) en Momma (Frances McDormand). Maar ook de T-Rex Butch vertolkt door niemand minder dan Sam Elliott, maar ook de figuren van Thunderclap (Steve Zahn) en Ramsey (Anna Paquin).


the_good_dinosaur_2015_pic01.jpgthe_good_dinosaur_2015_pic02.jpgthe_good_dinosaur_2015_pic03.jpg
the_good_dinosaur_2015_pic04.jpgthe_good_dinosaur_2015_pic05.jpgthe_good_dinosaur_2015_pic06.jpg

The Good Dinosaur is geen slechte animatiefilm, maar net iets te goofy voor mijn smaak. Voor een doorsnee animatiebedrijf zou dit een knappe prent zijn, voor Pixar is dit toch teleurstellend. Het mocht voor mij allemaal iets minder gek zijn, iets slimmer en iets dramatischer of komischer. Ik denk ook niet dat het een grote box-office hit zal worden, want de marketing voor deze film is allesbehalve consistent – iets wat ongewoon is voor een Pixar film. Maar het heeft er alle schijn van dat ze al hun pijlen hebben willen richten op Inside Out, wat zoals ik al zei, een veel betere animatieprent is.

The Good Dinosaur is ondertussen uitgekomen op DVD, Blu-ray en Blu-ray 3D. Op de Blu-ray schijf vinden jullie de korte bonusfilm Sanjay’s Super Team (2015), maar ook heel wat making of filmpjes, deleted scenes en audio-commentaar met regisseur Peter Sohn en het filmteam.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 26 november 2015

*** The Good Dinosaur trailer ***

4 Comments

  1. Emilie

    Weeral dino’s? Waren de 4 Ice Age films al niet voldoende?

    Reply
  2. OldHipster

    Ziet er meer Disney uit dan Pixar. Inside Out is dan weer echte Pixar.

    Reply
  3. Fabian

    Is de eerste keer dat ik van deze film hoor. Blijkbaar was Inside Out belangrijker.

    Reply
  4. Kris Landers

    Inderdaad een animatiefilm voor een wel erg jong publiek.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *