Pitch Perfect 2 (2015) *** Blu-ray review

En ondertussen is ook Pitch Perfect 2 (2015) uitgekomen op DVD en Blu-ray. En het meest opmerkelijke aan deze productie is dat het tevens het regie-debuut is van actrice Elizabeth Banks (pics), die ook al een klein rolletje in Pitch Perfect (2012) had en nu ook in de sequel.

pitch_perfect_2015_blu-ray.jpg

Het grappige is dat Elizabeth Banks eigenlijk liever een andere film had willen regisseren dan deze prent. “Waar ben ik toch aan begonnen?”, zei ze met de glimlach aan Entertainment Weekly. “Mijn eerste film is dus een ontzettende grote studiofilm. En het is ook nog een musical. Veel mensen vonden het eerste deel fantastisch. Als je dit bij elkaar opsomt, kun je wel zeggen dat dit het stomste idee ooit is, eigenlijk.” Maar ze heeft er toch goeie moed in: “Het project betekent toch heel veel voor mij. Het is aan mij de taak om de vrouwen zo grappig mogelijk in beeld te brengen. Het was een plezier om met hen te werken.”

Korte inhoud: De meiden Fat Amy (Rebel Wilson) en Beca (Anna Kendrick) zijn afgestudeerd. Ze naderen het einde van hun studentenbestaan en daarmee ook hun tijd als zangeressen in hun zanggroep Barden Bellas. Ze proberen er achter te komen hoe ze hun vriendschap soort van af kunnen sluiten en wat ze gaan doen met de rest van hun leven.

Eigenlijk was de eerste film een standalone prent die uiteindelijk geen sequel van doen had, maar mede door het box-office succes en de sterke verkoop van de a capella soundtrack beslisten de makers er nog een vervolg aan de knopen voor de fans. In principe is deze prent dan ook bestemd voor de fans van de eerste film, en dat zijn er toch behoorlijk veel. En voor deze prent zijn zo goed als alle acteurs uit de eerste film teruggekeerd: Ben Platt, Skylar Astin, Brittany Snow, Anna Camp, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Kelley Jakle en Shelley Regner. Bij de nieuwkomers zien we Hailee Steinfeld en Sons of Anarchy actrice Katey Sagal. Ook een aantal Daily Show hosts hebben zich bij de cast gevoegd, met name Jason Jones en John Hodgman.

Het script van de sequel komt van Kay Cannon, die ook al het scenario schreef van de eerste film en tevens ook van een aantal episodes van 30 Rock. En het resultaat is ook wel een beetje van hetzelfde niveau als de eerste film…en Elizabeth heeft bewezen dat ze de touwtjes allemaal wel goed in handen had. Ze is ook niet in de val gelopen om 90 minuten lang te lachen met het dikke meisje. Het is goed dat deze actrice (samen met Melissa McCarthy ) zich goed voelt in haar vel en zichzelf wel kan relativeren, maar op een gegeven moment blijft het wel humor van een heel bedenkelijke soort. Zeker wanneer alle andere meisjes in de film allemaal maatje 36 hebben.


pitch_perfect_2_anna_kendrick_2015_pic01.jpgpitch_perfect_2_adam_devine_joe_lo_truglio_jason_jones_john_hodgman_2015_pic02.jpg
© Universal Pictures Home Entertainment

Het is zelfs niet helemaal uitgesloten dat er een Pitch Perfect 3 komt, gezien het gigantische box-office succes. Met zijn productiebudget van nog geen 30 miljoen dollar haalde de film bijna 300 miljoen dollar binnen. Dat zijn grotere winstmarges dan bij de multimillion dollar actieprentSpectre (2015).


pitch_perfect_2_2015_poster_anna_kendrick.jpgpitch_perfect_2_2015_poster_rebel_wilson.jpgpitch_perfect_2_2015_poster_brittany_snow.jpgpitch_perfect_2_2015_poster_hana_mae_lee.jpg
pitch_perfect_2_2015_poster_alexis_knapp.jpgpitch_perfect_2_2015_poster_hailee_steinfeld.jpgpitch_perfect_2_2015_poster_ester_dean.jpgpitch_perfect_2_2015_poster_chrissie_fit.jpg

De DVD en Blu-ray van Pitch Perfect 2 ligt vanaf 2 december 2015 in de winkelrekken, met een karrenvracht aan extraatjes, gaande van audio-commentaar van Director/Producer Elizabeth Banks en producenten Paul Brooks And Max Handelman, verwijderde scènes, alternatieve en uitgebreide scènes, gag reel en heel wat making of filmpjes. Er komt ook een duo-pack uit met de twee films.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 27 november 2015

***Related Post***
04/04/2013: Pitch Perfect review


*** Pitch Perfect 2 trailer ***

1 Comment

  1. JulieV

    Deze zomer gezien in de bioscoop. Echt wel een aanrader.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *