Trailer en posters van The Huntsman prequel

En hier hebben we de eerste teaser trailer en posters van de Snow White and the Huntsman (2012) spin-off prequel/sequel The Huntsman: Winter’s War (2016). En ook al doen de meeste acteurs uit de vorige film opnieuw mee, lijkt dit toch een ietwat andere film te gaan worden zonder Snow White Kristen Stewart .


the_huntsman_winters_war_charlize_theron.jpgthe_huntsman_winters_war_poster02.jpgthe_huntsman_winters_war_emily_blunt.jpg

Korte inhoud: Lang voordat de boze koningin Ravenna (Charlize Theron) verslagen werd door het zwaard van Sneeuwwitje, keek ze stilaan toe hoe haar zus Freya (Emily Blunt ) verraden werd en hun koninkrijk ontvluchtte. Met Freya’s gave om elke vijand te bevriezen heeft de jonge ijskoningin tientallen jaren in een winters paleis een leger aan dodelijke jagers, waaronder de inmiddels tegen haar gekeerde jagers Eric (Chris Hemsworth) en Sara (Jessica Chastain), gecreëerd. Wanneer ze over de ondergang van haar zus hoort, roept ze haar resterende soldaten op om de magische spiegel op te halen. Ze komt er echter achter dat Ravenna terug tot leven gewekt kan worden, om vervolgens hun krachten te bundelen en het betoverde land te bedreigen.

Eigenlijk was het personage van Hemsworth de enige figuur waarvan je echt iets meer van wou weten, en dus vind ik dit wel een logische zet van Universal. Laten we hopen dat de keuze van de regisseur geen vergissing zal blijken, want de Franse cineast Cedric Nicolas-Troyan had NUL ervaring als langspeelfilm-regisseur. De enige reden waarom hij op deze film werd gezet was dat hij de visuele effecten heeft verzorgd van de vorige film, in regie van Rupert Sanders. Sanders zelf kwam vreemd genoeg niet terug voor de film, ook al had hij eigenlijk geen andere filmprojecten lopen. Maar het zat Universal misschien nog dwars dat Rupert toen een affaire is begonnen met Stewart, terwijl hij getrouwd was met model Liberty Ross met wie hij 2 kinderen had (de scheiding volgde in 2014). Pittig detail, Liberty speelde de moeder van Stewart in Snow White and the Huntsman.


the_huntsman_winters_war_jessica_chastain.jpgthe_huntsman_winters_war_poster01.jpgthe_huntsman_winters_war_chris_hemsworth.jpg

Ik heb eigenlijk nog wel genoten van Snow White and the Huntsman. Visueel zag het er allemaal knap uit (de fotografie, de kostuums, de sets), de film had een zalige casting en had wel een origineel uitgangspunt op een alom bekend sprookje. Enkel in de derde act viel de film een beetje in mekaar. Mijn vrees voor deze prequel is dat het accent zal liggen op de cgi in plaats van op het verhaal en de karakters. En tussen ons, de cgi in de trailer ziet er allesbehalve overtuigend uit. Misschien nog niet zo erg als in Gods of Egypt (2016) of Warcraft (2016), maar toch verre van geslaagd. In ieder geval heeft deze productie véél geld gekost, en om deze 3 actrices te hebben kunnen strikken voor deze film veronderstel ik dat ze alle drie ook goed betaald werden. The Huntsman komt bij ons uit op 20 april 2016.

 


*** The Huntsman: Winter’s War trailer ***

3 Comments

  1. Vince

    Is dit een sequel op Frozen ? 🙂

    Reply
  2. Tom

    Het gebrek aan Kristen Stewart maakt deze film alleen maar beter.

    Reply
  3. bram

    Blunt, Theron, Hemsworth en Chastain … wtf? Verbazingwekkend dat al dat talent in zo’n cgi-film opduikt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *