Freaks of Nature (2015) **½ Blu-ray review

Een paar jaar geleden was er een filmproject met vampieren, aliens en zombies, gebaseerd op een 2010 Black List script van Oren Uziel, met Jonah Hill als regisseur. Maar deze film kwam nooit van de grond, maar ondertussen is hier Freaks of Nature (2015) in regie van Robbie Pickering. De film had een kleine release in de States maar komt overal direct uit op DVD en Blu-ray.

freaks_of_nature_2015_blu-ray.jpg

Korte inhoud: In de stad Dillford hebben mensen, vampiers en zombies vreemd genoeg in harmonie samengeleefd, zij het met duidelijke verschillen in klassen. Op de maatschappelijke ladder staan de vampiers aan top, de mensen in het midden en de zombies onderaan. Maar wanneer er iets onverwachts gebeurt, breekt er chaos uit in het eens zo rustige stadje, wat resulteert in een strijd tussen de verschillende klassen.

De film is een soort Shaun of the Dead (2004) film, maar dan net iets minder grappig. Het lijkt tevens dat Sony deze prent heeft willen maken met beperkte middelen dan Zombieland (2008) en ook in de casting zien we naast Denis Leary, Vanessa Hudgens (pics ) en Bob Odenkirk niet echt veel bekende koppen. Maar dat hoeft ook niet voor een dergelijke komedie. In de hoofdrollen zien we Mackenzie Davis en Ed Westwick.

De film kon een gigantische hit of een afschuwelijke flop worden, het kon beide richtingen uitgaan, maar werd uiteindelijk een flop. De oorspronkelijke titel van de film was ‘The Kitchen Sink’ (…wat eigenlijk wel een zalige titel is), wat al evenveel wil zeggen dat ze zowat alles hebben ingezet om een leuke horror-komedie af te leveren. En ook al is de humor een beetje hit-and-miss zijn er ontspannende momenten. Ook het feit dat een grote studio als Sony zijn schouders hieronder heeft gezet was bemoedigend, ook al vermoed ik dat dit geen prioriteit was voor hen. Het enige wat ze zijn vergeten zijn ‘spoken’ of misschien wordt dat wel de sequel mocht Freaks of Nature een succes zijn op de home cinema markt.

 


freaks_of_nature_2016_pic01.jpgfreaks_of_nature_2016_pic02.jpgfreaks_of_nature_2016_pic03.jpg
freaks_of_nature_2016_pic04.jpgfreaks_of_nature_2016_pic05.jpgfreaks_of_nature_2016_pic06.jpg
© Sony Pictures Home Entertainment

Op de Blu-ray van Freaks of Nature vinden jullie bloopers, verwijderde scènes en een alternatief begin. Spijtig genoeg geen audio-commentaar over de film. Met een betere regisseur aan het roer had dit uiteraard een veel leukere prent kunnen worden. Maar misschien heeft de regisseur geen complete vrijheid gehad. Ik had soms het gevoel dat hij een eigenzinnig verhaal wou vertellen een beetje in dezelfde spirit als zijn eerste film Natural Selection, maar daartoe nooit echt de kans kreeg. Op het einde van de rit zal deze film snel vergeten worden.

rating


Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 18 maart 2016

 


*** Freaks of Nature trailer ***

2 Comments

  1. kristoffel

    Er zitten leuke elementen in de trailer, maar de grappen hadden veel korter gemonteerd moeten worden. De grap met zijn bowling arm die wordt afgebeten duurt gewoon veel te lang.

    Reply
  2. Reinbo

    Zal niet van het niveau zijn van de Simon Pegg films, maar kan best grappig worden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *