Tweede trailer The Revenant met Tom Hardy en Leonardo DiCaprio

En ondertussen is er een tweede trailer online van The Revenant (2015), de nieuwe film geschreven en geregisseerd door Alejandro González Iñárritu (Birdman, Babel, Amores Perros), gebaseerd op de roman van Michael Punke.

the_revenant_2015_poster.jpg

Korte inhoud: 1823. Pelsjager Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) wordt op een dag ernstig toegetakeld door een grizzlybeer. Daar bovenop wordt hij ook nog eens beroofd door zijn twee lijfwachten, die hem voor dood achterlaten, en wordt begraven door zijn collega John Fitzgerald (Tom Hardy). Als hij bijkomt, besluit Glass wraak te nemen en gaat hij op zoek naar deze twee mannen door honderden mijlen woest landschap.

Opnieuw een film met Tom Hardy en Leonardo DiCaprio. Je zou je kunnen afvragen in hoeveel “droom-niveaus” Cobb en Eames zijn afgedwaald. The Revenant is een op waar gebeurde feiten gebaseerd verhaal en het resultaat ziet er bijzonder rauw en kil uit. Iets wat voor de rekening is van de talentvolle Director of Photography Emmanuel Lubezki (Children of Men, Gravity, Sleepy Hollow). Opmerkelijk is dat deze prent volledig chronologisch gedraaid is met natuurlijk licht tijdens een 80 dagen shoot gedurende een tijdsspanne van 9 maanden. Lijkt me sterk voor een hedendaagse Hollywood productie, maar met de lichtgevoelige digitale HD Arri Alexa camera’s kan je tegenwoordig wat vrijwel onmogelijk was is een 35mm camera. Maar gezien er geen artificieel licht aan te pas kwam, moesten er ook geen trucks met licht en generatoren overgebracht worden, en dat zorgde er voor dat de ploeg kon filmen waar geen enkele fictiefilm-crew ooit was geweest.

Een gigantisch risico die de makers nemen, maar met zoveel talent vóór én achter de camera kon 20th Century Fox niets anders dan vertrouwen hebben, en dit desondanks het prijskaartje van 135 miljoen dollar – wat toch behoorlijk is voor een film zonder artificieel licht en studio-bouw. En als de geruchten kloppen had de film maar 95 miljoen mogen kosten, maar de productie verliep niet vlekkeloos. Er was behoorlijk wat vertraging en de sneeuw in Canada begon plots te smelten, en de ploeg moest noodgedwongen gaan afreizen naar Argentinië om de film af te werken.


the_revenant_2015_pic01.jpgthe_revenant_2015_pic02.jpgthe_revenant_2015_pic04.jpg
the_revenant_2015_pic03.jpgthe_revenant_2015_pic05.jpgthe_revenant_2015_pic06.jpg
© Twentieth Century Fox Home Entertainment

Het project was eerder in handen van John Hillcoat (The Road, Lawless) die de film zou maken met Christian Bale in de hoofdrol, maar hij verliet uiteindelijk het project. Ook Chan-wook Park was even in de running met Samuel L. Jackson in de hoofdrol, maar ook dit verhaal ging niet door. Ook de Franse regisseur Jean-François Richet kwam in aanmerking. Het project had al in 2010 gedraaid moeten worden, maar het is er uiteindelijk van gekomen en de film komt bij ons uit op 27 januari 2016, maar komt op 25 december uit in een beparkt aantal zalen in de States om zo te kunnen meedingen voor de Oscar-beeldjes.

 


*** The Revenant trailer ***

2 Comments

  1. Giant Guppie

    Iemand gaat hier weer een Oscar winnen.

    Reply
  2. Isabelle C.

    Mooie fotografie en twee klasbakken voor de camera. Count me in!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *