The Longest Ride (2015) ** Blu-ray review

Sommige films worden gemaakt voor een specifieke doelgroep, en ook al krijgt deze geen bijval bij de pers, kan de film nog altijd een succesverhaal worden. Met The Longest Ride (2015) lag het toch wat anders. Box-office gewijs deed het geen al te goeie beurt en – als lid van de geviseerde doelgroep – moet ik bekennen dat ik het maar een saaie bedoening vond. En toch had het alles om een vrouwelijk hart sneller te doen laten bonken, gaande van een jong en aantrekkelijk koppel, knappe rodeo-cowboys, een romantisch boy meets girl verhaaltje en kleurrijke herfstlandschappen en uiteraard de pen van Nicholas Sparks.

the_longest_ride_2015_blu-ray_cover.jpg

Korte inhoud: Luke (Scott Eastwood), een voormalig rodeokampioen, droomt ervan om een comeback te maken. Sophia (Britt Robertson), een kunststudente die net klaar is met haar studie, staat op het punt om haar carrière te beginnen in New York City. Hun carrières worden op pauze gezet wanneer ze in contact met Ira (Alan Alda) komen, die zojuist in een levensgevaarlijk ongeluk terecht is gekomen. Uit het autowrak haalt Sophia een houten doosje met handgeschreven brieven. Later in het hospitaal vertelt Ira dat hij brieven schreef als tiener. Ze vertellen het verhaal van hoe hij zijn vrouw Ruth (Oona Chaplin) heeft ontmoet en de moeilijkheden de ze hadden toen Ira na een oorlogswonde geen kinderen meer kon krijgen. Toch was hun liefde voor elkaar groot en hun relatie lijkt het jonge koppel ook te inspireren. Maar zal de liefde ook overwinnen?

De titel is in ieder geval een uitstekende samenvatting van de film, want het is een hele lange rit van maar liefst 139 minuten. De kans bestaat er echter in dat je gaandeweg wel in slaap zal dommelen, want het script van Craig Bolotin, is een weergaloos snorefest. Maar er zal hier wel een publiek voor zijn.

Nog een geluk kunnen we al die tijd kijken naar upcoming Hollywood sterren zoals Britt Robertson die we eerder aan het werk zagen in Cake (2014) en Tomorrowland (2015), en Scott Eastwood, de zoon van Clint, die net als zijn vader voldoende charisma uitstraalt om zelfs de meest cheesy dialooglijnen uit te kramen zonder belachelijk over te komen. Die twee acteurs hebben trouwens voldoende natuurlijke flair om toch de vlak geregisseerd scènes van regisseur George Tillman Jr. (Faster, Men of Honor) tot een aanvaardbaar niveau te brengen. En van acteurs gesproken wiens ouders een roemrijke carrière hadden, zo is er ook nog Oona Chaplin, kleindochter van Charlie Chaplin, en tevens Jack Huston, die de jonge versie speelt van Ira en die we nog kennen van de topserie “Boardwalk Empire”, die de kleinzoon is van regisseur John Huston.


the_longest_ride_2015_pic02.jpgthe_longest_ride_2015_pic01.jpg
© Twentieth Century Fox Home Entertainment

“Echte liefde vereist opoffering”, een premisse die er met flashbacks wordt ingelepeld, en hier krijgen we een ambitieuze jonge vrouw die haar droomjob in een verleidelijke stad opzij zet voor een leeghoofd met een cowboyhoed, die haar het seksuele genot verschaft via zijn mechanische stier. Het is een bespottelijk liefdesverhaal die nog eens pijnlijk langdradig wordt door een oersaai nevenplot van een koppel tijdens de oorlogsjaren. De enige bestaansreden van deze film is de auteur is Nicholas Sparks, die de ene best-selling romcom na de andere schrijft (The Notebook, Dear John, A Walk to Remember) en bijgevolg wel een legioen tienermeisjes met zich meebrengt die geen moeite hebben met schaamteloze en sentimentele melodrama’s.

Het beste van The Longest Ride is de fotografie van de Brit David Tattersall (bekend van ondermeer The Green Mile en de Star Wars prequels)? De scènes met de opspringende stieren zijn prachtig in beeld gebracht. Ook de muziek van Mark Isham is voortreffelijk. Spijtig genoeg gaat ditalles verloren in de pulp van een onbeduidende romcom.


the_longest_ride_2015_pic03.jpgthe_longest_ride_2015_pic04.jpg
© Twentieth Century Fox Home Entertainment

Vorige week is The Longest Ride uitgekomen op DVD en Blu-ray. De Blu-ray versie biedt vele extra’s, zoals een dag in het leven van Nicolas Sparks of een kijkje in Luke’s rodeoschool. Daarnaast geven de filmmakers en acteurs hun visie over de liefde. Ontmoet tevens echte rodeo professionals en luister naar het audiocommentaar van George Tillman Jr. en Oona Chaplin.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 7 september 2015

 


*** The Longest Ride trailer ***

5 Comments

  1. Isabelle C.

    Ik vond het nog wel een goede film, ideaal om wat tijd te doden op mijn vrije dag. dat Eastwood junior een lekker stuk is, helpt natuurlijk. 😉 lol. Maar het is een typische Sparks film. Lovers breaking up, jongeren, ouderen, en een sterfte.

    Reply
  2. Deborah

    Het is een chique film, een beetje voorspelbaar, maar ik weet zeker dat meneer Eastwood zal groeien tot een volwaardige acteur als hij ouder wordt. Mooi escapisme voor een avond, maar zeker geen film die me zal bijblijven zoals The Notebook … het kijkt allemaal gemakkelijk weg en ik had zo een beetje gevoel dat deze film werd gemaakt om de acteur aan het grote publiek te presenteren.

    Reply
  3. gitte

    Nog niet half zo goed als het boek !

    Reply
  4. Aless

    Ik vond deze wel wat ver gezocht. Ik heb betere Sparks gezien en gelezen dan dit.

    Reply
  5. Emilie

    Muziek was inderdaad knap, heb toch niet zo heel veel wegwerpzakdoekjes moeten gebruiken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *