Maze Runner: The Scorch Trials poster en trailer

Er is een nieuwe poster vrijgegeven voor de opkomende sequel Maze Runner: The Scorch Trials (2015). Nadat Thomas (Dylan O’Brien) op het nippertje aan de dood is ontsnapt in The Maze Runner (2014) komt hij in deze prent te weten dat het leven buiten de ‘maze’ al evenmin een pretje is.

maze_runner_the_scorch_trials_2015_poster.jpg

Korte inhoud: Nadat ze het Doolhof hebben overwonnen, wacht Thomas (Dylan O’Brien) en de andere Gladers een nieuwe uitdaging: op zoek gaan naar aanwijzingen over de geheimzinnige en imposante organisatie WCKD. Hun tocht brengt hen naar de Scorch, een verlaten gebied bezaaid met ondenkbare obstakels. Samen met verzetsstrijders moeten de Gladers het opnemen tegen de superieure zombie-achtige strijdkrachten van WCKD. Beetje bij beetje ontrafelen ze de schokkende plannen van deze obscure organisatie en wat ze voor hen in petto hebben. Het ziet er zelfs naar uit dat de Glade zelfs nog maar de eerste fase was in hun programma.

Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, en Ki Hong Lee zijn allemaal terug van de partij, en worden nog bijgestaan door Rosa Salazar, Katherine McNamara, Jacob Lofland, Giancarlo Esposito, Lili Taylor, en Barry Pepper. Wes Ball zal de film opnieuw regisseren, gebaseerd op de Young Adult boeken van James Dashner.

Ik loop hier zelf niet echt warm voor, en al evenmin voort soortgelijke films als The Hunger Games of Divergent. Voor mij zijn ze onderling uitwisselbaar en brengen ze eigenlijk niets nieuws. Ik heb tevens de indruk dat het oeuvre misschien beter is in boekvorm dan op het witte doek, en is er vast wel meer rijkdom in de oorspronkelijke roman-tekst dan in de scenario-vorm van het boek. Hoe dan ook, er is een publiek en de eerste film heeft met zijn bescheiden productiebudget van 34 miljoen dollar toch 340 miljoen dollar opgebracht (wat nog maar eens het zoveelste bewijs is dat kwaliteit niet altijd in verband kan worden gebracht met zijn financieel succes), en bijgevolg moest er wel een sequel komen. Op 16 september 2015 komt Maze Runner: The Scorch Trials bij ons in de bioscoop.


*** Maze Runner: The Scorch Trials ***

***Related Posts***
15/10/2014: The Maze Runner review
20/03/2014: Jongeren aan hun lot overgelaten in The Maze Runner

1 Comment

  1. Sick Puppy

    Vond de eerste film nog wel ok, de trailer van de tweede film lijkt ietwat over-the-top.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *