Derde en laatste seizoen van The Newsroom op DVD

Binnenkort verschijnt het derde en laatste seizoen van The Newsroom op Acht, maar als je de serie in één ruk wil zien kan je de DVD aanschaffen vanaf 17 juni 2015.

the_newsroom_season_3_dvd.jpg

Het laatste seizoen van The Newsroom, dat zich vijf maanden na het einde van seizoen 2 afspeelt, omvat meerdere waargebeurde nieuwsverhalen (zoals de bomaanslag in Boston) waar twee grote fictieve verhaallijnen doorheen lopen. Dit seizoen draait rond de mogelijke overname van ACN, het gevecht om het leiderschap en de gevolgen van de gelekte geheime documenten die Neal (Dev Patel) van een mysterieuze bron bij de overheid kreeg. In een storm van dagvaardingen en geruchten over de vijandige overname moet het team van The Newsroom alle zeilen bijzetten om het nieuws zo goed mogelijk te brengen, in een competitieve digitale wereld waar ouderwetse journalistieke integriteit het steeds vaker aflegt tegen tweets en Instagrams.

In de hoofdrollen zien we nog steeds Will McAvoy (Jeff Daniels) die deze keer in aanvaring komt met het gerecht, en zijn vrouw MacKenzie McHale (Emily Mortimer) die er alles wil aan doen om Will uit de klauwen van het FBI te krijgen. Ook Jim Harper (John Gallagher Jr.) heeft het moeilijk met zijn vriendin Hallie Shea (Grace Gummer) en zit nog steeds met Maggie Jordan (Alison Pill) in zijn hoofd. Ook bij Don Keefer (Thomas Sadoski) zijn er gevoelens voor Sloan Sabbith (Olivia Munn).

Spijtig genoeg telt het seizoen maar 6 episodes en krijgen we op het einde zelfs heel wat irritante flashbacks te verteren, iets wat we vaker zijn bij series die aan het uitbollen zijn. En dat was net datgene wat Aaron Sorkin aan het doen was. De eerste 4 episodes waren goed, maar dan ging het allemaal snel bergaf en verloor je elk contact met het verhaal en de personages teg gevolge van de vele futiele flashbacks. Het leek wel op de schrijver er geen zin meer in had en halverwege het seizoen gewoon de stekker heeft uitgetrokken. Er groeide nog een interessant conflict tussen Charlie Skinner (Sam Waterston) en Lucas Pruit (B.J. Novak), maar dit conflict hebben de makers net iets te snel afgerond. De afsluiter is ook een torenhoog cliché. Dus ja, toch heel wat gemengde gevoelens bij een anders wel top-serie die nog steeds in onze Top 50 Beste Tv-series staat.


the_newsroom_season_3_dvd_pic01.jpgthe_newsroom_season_3_dvd_pic02.jpgthe_newsroom_season_3_dvd_pic03.jpg
the_newsroom_season_3_dvd_pic04.jpgthe_newsroom_season_3_dvd_pic05.jpgthe_newsroom_season_3_dvd_pic06.jpg
© Warner Home Video

Op de DVD vind je niet alleen commentaren van cast en crew, maar heel wat deleted scenes. Ook de volledige reeks is vanaf dan te koop op DVD, in een unieke verzamelbox!


*** The Newsroom season 3 trailer ***

2 Comments

  1. Sick Puppy

    Wel spijtig dat er een einde is aan gekomen. Vond het nog wel een geslaagde serie.

    Reply
  2. Nele

    Slechts 6 episodes? Hadden ze plots geen inspiratie meer??

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *