Sofia Coppola verlaat The Little Mermaid adaptatie

Dat Sofia Coppola zorgvuldig haar projecten uitkiest is duidelijk. Ze neemt niet alleen de tijd om haar films te maken maar schrijft ook graag zelf het scenario voor de films die ze in beeld zet. En net dat laatste puntje heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat ze in de clinch kwam met Universal tijdens de pre-productie van de live-action adaptatie van The Little Mermaid (201?).


the_little_mermaid_poster.jpg
© Walt Disney Studios Home Entertainment

Nu lijkt dat de regisseuse er de brui aan heeft gegeven en is opgestapt. Zoals dat heet: omwille van creatieve meningsverschillen. Een jaar geleden pikten we hier op dat ze het project zou leiden, maar blijkbaar heeft ze het er niet naar haar zin. Misschien wel begrijpelijk gezien The Little Mermaid nu niet meteen een film is die je in verband zou brengen met haar werk. Volgens Variety zouden de problemen vooral ontploft zijn bij het aanduiden wie de rol van Ariel nu uiteindelijk moet spelen. De regisseuse had haar oog laten vallen op de dochter van Uma Thurman en Ethan Hawke, Maya Thurman-Hawke. Maar Disney was waarschijnlijk wat weigerachtig gezien het meisje nog geen enkele ervaring heeft als actrice, ook al zou je denken dat ze wel in goede handen is met een talentvolle filmmaker. Maar de studio blijft niet bij de pakken zitten en zal binnenkort wel met een nieuwe naam naar buiten komen.

De eerst volgende film van Coppola wordt A Very Murray Christmas (2015), met Bill Murray die vreest dat iedereen zijn kat zal sturen naar zijn TV-show, nadat een zware sneeuwstorm New York heeft platgelegd. Het leuke aan dit project is dat alle acteurs onder eigen naam spelen, en zo zien we heel wat bekende koppen opduiken, gaande van George Clooney tot Rashida Jones, Miley Cyrus, Amy Poehler, Jenny Lewis, Michael Cera, Maya Rudolph, Jason Schwartzman, Chris Rock en Paul Shaffer. De film zal worden uitgebracht door Netflix.


*** A Very Murray Christmas teaser trailer ***

1 Comment

  1. Julie

    Juiste beslissing van Sofia. Ze heeft bij Disney niks te zoeken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *