Jacht op Nazi-goud in Black Sea met Jude Law

Geld maakt niet altijd geluk en heel veel geld kan de drijfveren van een mens grondig verstoren. Voor een smak geld zou men als eens een moord kunnen plegen. Dit gegeven werd al in heel wat films uitgespit, en bepaalde prenten hebben er zelfs hun premisse van gemaakt; denk maar aan Shallow Grave (1994), A Simple Plan (1998), No Country for Old Men (2007) of Red Rock West (1993).

black_sea_2014_poster.jpg

En binnenkort komt er een nieuwe film die zijn personages tegenover elkaar zal zetten met in het midden een hoop blinkende goudstaven. De film heet Black Sea (2014) en is de nieuwe film van Kevin Macdonald (The Last King of Scotland, The Eagle) met Jude Law in de hoofdrol.

Korte inhoud: Een kapitein, genaamd Robinson (Jude Law), verliest zijn baan bij een bergingsbedrijf waar hij voor werkte. Wanneer hij vervolgens wordt benaderd door een schimmige financier voor werk dat betrekking heeft op de zoektocht naar een legendarische gezonken onderzeeboot beladen met goud, voelt hij de drang zichzelf en zijn voormalige werkgever iets te bewijzen.

Het is een slecht idee om veel onbekende Russische en Britse mannen aan boord te nemen van een illegale schattenjacht, inclusief een psychopaat, het is nog een slechter idee om dit te doen in een duikboot waar de temperatuur snel kan stijgen en er geen uitwegen zijn. Het scenario werd geschreven door Dennis Kelly. Een man die wel iets weet van intrige en suspense, maar geen kaas heeft gegeten van onderzeeërs, zuurstofvoorzieningen en druk berekeningen. Dus al er nu en dan eens een man in een gewoon duikpak even een eindje gaat zwemmen op 350 meter diepte, moeten we hiervoor even de ogen sluiten. In de cast zien we Ben Mendelsohn, Scoot McNairy, Tobias Menzies, Grigoriy Dobrygin alsook twee vrouwelijke rollen gespeeld door Jodie Whittaker & June Smith.

Na het zien van de trailer denk ik dat het een soort verstand-op-nul film is geworden waar je niet al teveel vragen moet gaan stellen over het hoe en het waarom van de zaken. Maar dit belet niet dat we nog van het sterke acteerwerk kunnen genieten. Op dit ogenblik heeft de film bij ons nog geen releasedatum gekregen. En gezien de magere oogst in de States denk ik niet dat distributeurs hier staan te springen om de film uit te brengen. Maar Black Sea wordt misschien nog wel een Blu-ray hit.


*** Black Sea trailer ***

1 Comment

  1. Gleny Boy

    Spannende trailer, die wil ik toch wel zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *