Game of Thrones season 4 op Blu-ray

Volgende week is het 4de seizoen van Game of Thrones van van David Benioff en D.B. Weiss uit op Blu-ray, alsook de box met de 4 seizoenen. De tagline luidt Valar Morghulis wat Valyrian is voor ‘Al Men Must Die’, en daarvan krijgen we ook wel iets van tezien in dit seizoen. Heel wat personages leggen er het loodje. Het is in ieder geval opnieuw een aangrijpend hoofdstuk in dit overweldigend epos.

game_of_thrones_season_4_blu-ray.jpg

Korte inhoud: In King’s Landing, stromen de gasten toe voor het huwelijk van Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) en Margaery Tyrell (Natalie Dormer), met inbegrip van de wraakzuchtige Oberyn Martell (Pedro Pascal). Nadat Joffrey vergiftigd wordt op zijn bruiloft door Margaery’s grootmoeder, Olenna Tyrell (Diana Rigg). Een radeloze Cersei Lannister is er als de kippen bij om haar jongere broer, Tyrion (Peter Dinklage), voor de dood van haar zoon te beschuldigen en Tywin Lannister (Charles Dance) besluit om zijn zoon voor het gerecht te sleuren terwijl Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) zijn broer wil laten vallen. De Martells, de regerende familie van Dorne, zijn vertegenwoordigd op de bruiloft. Prins Oberyn heeft een diep persoonlijke reden om de Lannister regime verachten.

De overige Stark kinderen hebben allen begonnen aan hun afzonderlijke reis, en zijn er zich van bewust dat ze geen thuis hebben om terug te keren. Sansa Stark (Sophie Turner) heeft met succes kunnen ontsnappen uit King’s Landing met de hulp van Petyr Baelish (Aidan Gillen). Eenmaal aangekomen op haar locatie komt ze in aanvaring met haar jaloerse tante, Lysa Arryn (Kate Dickie), die het vermoeden heeft dat Petyr een relatie wil met Sansa. Ondertussen is Arya Stark Maisie Williams nog steeds op weg naar het Adelaarsnest, vergezeld van Sandor Clegane (Rory McCann), die hoopt dat hij een betaling zal ontvangen voor het veilig leveren van haar. Ten slotte is er Bran Stark (Isaac Hempstead Wright), die zijn missie naar het noorden verder zet om de drie-ogige raaf te vinden.

En ondertussen zien we bij de Muur dat de onlangs teruggekeerde Jon Snow (Kit Harington) zijn leiders probeert te waarschuwen over Mance Rayder’s (Ciarán Hinds) aanval aan beide zijden van de Muur. De zuidelijke aanval wordt geleid door Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) en Ygritte (Rose Leslie), die hun krachten hebben gebundeld met een ander Wildling stam: de Thenns.


game_of_thrones_season_4_poster04_jon_snow_kit_harington.jpggame_of_thrones_season_4_poster05_arya_stark_maisie_williams.jpggame_of_thrones_season_4_poster06_sandor_clegane_rory_mccann.jpggame_of_thrones_season_4_poster10_ygritte_rose_leslie.jpggame_of_thrones_season_4_poster07_tormund_giantsbane_kristofer_hivju.jpg
game_of_thrones_season_4_poster02_joffrey_baratheon_jack_gleeson.jpggame_of_thrones_season_4_poster01_cersei_lannister_lena_headey.jpggame_of_thrones_season_4_poster03_tyrion_lannister_peter_dinklage.jpggame_of_thrones_season_4_poster18_jaime_lannister_nikolaj_coster-waldau.jpggame_of_thrones_season_4_poster08_tywin_lannister_charles_dance.jpg

En terwijl dat allemaal gebeurt zien we de ambitieuze Davos Seaworth (Liam Cunningham) die het leger van Stannis Baratheon (Stephen Dillane) terug op de been wil helpen in voorbereiding op hun tocht naar de Muur, terwijl Roose Bolton (Michael McElhatton) zijn bastaard zoon Ramsay Snow (Iwan Rheon) opvoert om te helpen om de baan naar het Noorden vrij te maken. En aan de andere kan zien we Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) oprukken met haar strijd om de slaven te bevrijden in alle grote steden in Slaver’s Bay. Na haar invasie van Meeren besluit ze om een tijdje te regeren alvorens de aanval in te zetten tegen Westeros. Tijdens haar regeerperiode heeft ze al af te rekenen met gevoelens van liefde met Daario Naharis (Michiel Huisman) die toenadering zoekt en verwoestend verraad met de waarheid over haar adviseur Jorah Mormont (Iain Glen).


game_of_thrones_season_4_poster13_sansa_stark_sophie_turner.jpggame_of_thrones_season_4_poster16_petyr_baelish_aidan_gillen.jpggame_of_thrones_season_4_poster20_daenerys_targaryen_emilia_clarke.jpggame_of_thrones_season_4_poster12_jorah_mormont_iain_glen.jpggame_of_thrones_season_4_poster11_daario_naharis_michiel_huisman.jpg
game_of_thrones_season_4_poster14_margaery_tyrell_natalie_dormer.jpggame_of_thrones_season_4_poster15_oberyn_martell_pedro_pascal.jpggame_of_thrones_season_4_poster17_bran_stark_isaac_hempstead_wright.jpggame_of_thrones_season_4_poster19_brienne_of_tarth_gwendoline_christie.jpggame_of_thrones_season_4_poster09_melisandre_carice_van_houten.jpg

Het eerste seizoen was een schot in de roos, tweede seizoen bracht alles in een stroomversnelling, en dit derde deel laat alle remmen los en met dit seizoen worden een paar rekeningen vereffend. Opnieuw een bangelijk seizoen en ik kan haast wachten op de volgende twee seizoenen.


Game of Thrones animated pictureGame of Thrones animated picture
© Warner Home Video

De DVD en Blu-ray van het 4de seizoen van Game of Thrones, alsook de Box met de 4 seizoenen, zijn verkrijgbaar vanaf 16 februari 2015. Zoals gewoonlijk krijgen we opnieuw een editie met een zalige interactieve menu met recaps en previews, naast audio-commentaren, deleted scenes, blooper reel en heel wat making of filmpjes.

***Related Posts***
11/11/2016: Game of Thrones season 6 op Blu-ray
20/03/2016: Game of Thrones season 5 op Blu-ray
12/02/2015: Game of Thrones season 4 op Blu-ray
13/03/2014: Game of Thrones season 3 op Blu-ray
05/03/2013: Game of Thrones season 2 op Blu-ray
22/04/2012: Game of Thrones season 1 op Blu-ray


*** Game of Thrones season 4 trailer ***

3 Comments

  1. Kalifje

    Is één van de weinige series die ik met plezier zou herbekijken. Is ook wel een van de meest ingewikkelde series om te volgen met al die volkeren en personages.

    Reply
  2. Damien

    Kan niet wachten om het volgende seizoen te zien.

    Reply
  3. Margot

    Ik heb ook moeite om dit te volgen op tv. Ideaal op dvd in één ruk.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *