Life of Crime (2013) ** Blu-ray review

De 46-jarige actrice Jennifer Aniston (pics) wil blijkbaar haar stoeipoes imago een beetje gaan bijsturen en kiest tegenwoordig voor iets meer dramatische rollen. Met Cake (2014) heeft ze zelfs een Golden Globe nominatie gekregen, maar spijtig genoeg voor haar vond The Academy haar vertolking niet meteen de moeite voor een Oscar-nominatie. Vandaag komt Life of Crime (2013) uit op DVD en Blu-ray.

life_of_crime_2013_blu-ray.jpg

Korte inhoud: De stoïcijnse socialite Mickey Dawson (Jennifer Aniston) wordt het doelwit van een slecht gepland ontvoeringsplot door een paar onhandige ex-gevangenen, Ordell Robbie (Mos Def) en Louis Gara (John Hawkes), op zoek naar een snel middel om rijk te worden. Maar de zaken lopen niet zoals gepland en het duo komt al snel te weten dat de man, Frank (Tim Robbins), eigenlijk niet zo veel geeft om zijn gekidnapte vrouw en hij zelfs al met een zijn maîtresse Melanie (Isla Fisher) te doen heeft. Hij was zelfs van plan de echtscheiding aan te vragen. De twee vragen zich dan ook af hoe ze de situatie in hun voorkeur kunnen draaien alvorens het te laat is.

De regie van de film is in handen van Daniel Schechter die ook al het scenario schreef, net zoals bij zijn twee voorgaande films. Het verhaal is wel gebaseerd op de roman The Switch van Elmore Leonard. Niet te verwarren met The Switch (2010), ook al met Jennifer Aniston. Maar deze Life of Crime is toch verre van het niveau van Cake of de andere Elmore Leonard adaptaties. Het resultaat is een half-grappige komedie waarbij je de personages nauwelijks serieus kan nemen. Ook de gehele opzet mist slagkracht.

Wat tevens meteen opvalt is dat Jennifer Aniston eigenlijk beperkt is in haar acteerwerk. We zien dat haar personage in het begin bijzonder geschokt en gekwetst is, maar gaandeweg verandert haar karakter en zien we haar als een licht geïrriteerde en cynische vrouw. Op het acteerwerk van de overige castleden valt niets op aan te merken. Het is een indie-film, maar het eindresultaat heeft niet diezelfde authenticiteit en eerlijkheid als een independent film. Het lijkt meer op een B-Hollywood komedie gemaakt met iets te weinig middelen (met name 12 miljoen dollar). Life of Crime was ook een gigantische flop in de bioscoop met nauwelijks een recette van 265 duizend dollar.


life_of_crime_2013_blu-ray_pic01.jpglife_of_crime_2013_blu-ray_pic02.jpglife_of_crime_2013_blu-ray_pic03.jpg
© Remain In Light

Het scenario steekt slordig in mekaar, de beelden uit de jaren 70 zien er bij momenten helemaal niet 70’ties uit en de actie komt wat houterig over. Maar anderzijds kan je het geen slechte film noemen, maar Life of Crime weet wel nooit te overtuigen. Het is Ruthless People (1986), maar dan een pak minder grappig. En ook de Blu-ray wil geen inhaalmanoeuvre forceren, want hierop staan zo goed als geen extraatjes.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 30 januari 2015

 


*** Life of Crime trailer ***

4 Comments

  1. MescaLiene

    Die wil ik wel zien, ook al kon de trailer me niet echt overtuigen.

    Reply
  2. Berten

    Doet er mij aan denken dat ik dringend eens Ruthless People moet bekijken.

    Reply
  3. Lode Hamers

    Ordell Robbie en Louis Gara? Da’s dus een soort prequel op Jackie Brown?

    Reply
  4. De FilmBlog

    Jackie Brown is gebaseerd op een novelle van Elmore Leonard, en ook al vermoed ik dat ze het een beetje willen laten uitschijnen dat het mogelijks een prequel is op de gebeurtenissen in Jackie Brown – met jongere versies van De Niro en Samuel L. Jackson – is het geen prequel. Maar het mag gezegd worden, knap om deze namen te hebben herkend 😉

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *