Model Cara Delevingne gecast in Suicide Squad

De comic fans kunnen binnenkort niet alleen de nieuwe Avengers: Age of Ultron (2015) verwachten maar tevens een adaptatie van DC Comics Suicide Squad (2016).

suicide squad,jake gyllenhaal,tom hardy,the revenant,will smith,margot robbie,jared leto,jai courtney,cara delevingne,viola davis,jesse eisenberg,fury,david ayer,guardians of the galaxy,dc comics,harley quinn,deadshot,lex luthor,mad max fury road

De film zou deze lente gedraaid moeten worden voor een release op 5 augustus 2016, maar de casting is nog niet geheel afgerond. En zopas heeft Tom Hardy beslist om niet deel te nemen aan de film. En dat is toch een beetje vreemd gezien de acteur uiteindelijk wel de tijd zou hebben om deze film erbij te nemen. Enerzijds loopt de shooting van The Revenant (2015) van Alejandro González Iñárritu op zijn laatste benen en heeft hij nog enkel een mini-serie gepland in 2015. De productie liet weten dat Hardy onmogelijk de film zou kunnen doen omdat The Revenant vertraging zou hebben opgelopen en dat hij het in die periode ook wel wat druk zal hebben met de promotie van Mad Max: Fury Road (2015). Het zou kunnen dat hij zijn imago niet wil schenden aan popcorn-vertier. Zijn mogelijke opvolger Jake Gyllenhaal heeft ook al bedankt voor de rol van Rick Flag.

Toch zou dit wel eens een leuke film moeten worden. De acteurs die wél hebben ingestemd zijn ondermeer Will Smith als Deadshot, Margot Robbie (pics) als Harley Quinn, Jared Leto als The Joker, Jai Courtney als Boomerang en Cara Delevingne als Enchantress. Daarnaast zou Viola Davis de rol spelen van Amanda Waller en Jesse Eisenberg als Lex Luthor.

De regie van de film ligt in handen van regisseur David Ayer, die NUL ervaring heeft met comic-adaptaties of zelfs nog maar films met cgi, maar de man heeft wel bewezen dat hij een bekwaam verhalenverteller is (Harsh Times, End of Watch). Zijn laatste film was Fury (2014) die geheel buiten de prijzen valt bij zowel de Golden Globes als de Oscars. Maar de man heeft ook de stinker Sabotage (2014) gemaakt en dus ben ik er toch niet geheel gerust in. Ik kan dus wel begrijpen dat Jake en Hardy niet meteen staan te springen om hieraan deel te nemen.

Suicide Squad kan je een beetje gaan vergelijken met de comic-versie van The Expendables. Het is een organisatie van geflipte anti-hero schurken die door de overheid worden ingezet voor bepaalde geflipte missies. In ruil krijgen ze een beperking van hun celstraf. Met het succes van de Marvel-prent Guardians of the Galaxy (2014), die ook al een team van antihelden bijeen brengt.

Foto Cara Delevingne in Suicide Squad © Warner Home Video

1 Comment

  1. Shifty

    Wie wil er niet met Will Smith gaan draaien. Dat is toch vergane glorie?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *