Adventures in Babysitting krijgt een Disney remake

Voor diegene die zijn opgegroeid in de jaren ’80 zal er waarschijnlijk een belletje rinkelen wanneer ze horen van Adventures in Babysitting (1987) van Chris Columbus met Elisabeth Shue in de hoofdrol. Wel, deze film lijkt nu een remake te zullen krijgen.

adventures_in_babysitting_1987_poster.jpg

Korte inhoud: Chris (Elisabeth Shue) heeft een date gepland met haar vriendje, maar hij heeft afgezegd, dus besluit Chris om te gaan oppassen voor een gezin met een puberende jongen en een iets jonger meisje. Ze verwacht een saaie avond, totdat een vriendin van haar opbelt en zegt dat zij is gestrand op een busstation in het centrum van de stad, omringt door enge figuren. De drie plus een vriendje maken zich op voor een ritje naar de binnenstad in de stationwagen van de ouders. Alles gaat goed, totdat ze een lekke band krijgen…

Naast The Goonies (1985) zijn dit de twee teen-avonturenfilms die een goede beurt hebben gemaakt aan de box-office. En over die twee films zijn er al enige tijd geruchten over een mogelijke remake of sequel. In 2007 was er zelfs sprake van Further Adventures in Babysitting met Raven-Symoné in de rol van de babysitter en Miley Cyrus als één van de kinderen. Disney had zelfs al een scenariste aangetrokken, met name Tiffany Paulsen. Gelukkig is die film er nooit van gekomen, want dit project leek nergens op.

De remake zou opnieuw geschreven worden door Tiffany Paulsen, en er zouden reeds gesprekken zijn met de actrices Sabrina Carpenter en Sofia Carson. Naar verluidt zouden die twee gecast worden als concurrerende babysitters die hun zoektocht inzetten naar een weggelopen kind. Dus ook al wordt het project omschreven als een remake, zou het wel eens kunnen dat het toch wel eens kunnen dat het niets met het origineel te maken heeft, maar dat enkel de naam wordt gebruikt om extra publiciteit te generen…en zie, het is hen gelukt. Het lijkt wel meer weg te hebben van Fun Size (2012) over een meisje die verplicht wordt haar jongere broertje te babysitten, terwijl hij op een gegeven moment de benen neemt.

De originele film was eigenlijk nog zo geen brave komedie. Ik herinner me nog dat de jongeren in heel wat schunnige plaatsen kwamen en achtervolgd werden door gure personages. En het feit dat de personages gevaarlijke dingen deden was net het leuke aan de film. Het was misschien geen Risky Business maar bij momenten wel een beetje griezelig. Het was wel degelijk een PG-13 film, maar de scheldwoorden, de seks en het geweld was wel degelijk van de partij. Deze Further Adventures in Babysitting zal de Disney stempel krijgen en mijn inziens een stuk braver worden. Hopelijk wordt deze toch beter dan The Sitter (2011).


*** Adventures in Babysitting trailer ***

2 Comments

  1. Quantum

    The Goonies was een veel betere film, deze was me net iets te pulpy.

    Reply
  2. Vince

    Nog nooit gezien maar die 80’ties komedies zijn best wel grappig. Goonies was inderdaad wel een zalige film!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *