Project Almanac brengt found footage terug in de tijd

Het is alweer een tijdje gelden dat we hier een found footage film hebben besproken, nochtans is er geen gebrek aan. Binnenkort is er Project Almanac (2014), de debuutfilm van Dean Israelite. Het verhaal werd tevens geschreven door twee debuut-scenaristen Jason Pagan en Andrew Stark.

Project Almanac,platinum dunes,michael bay,Dean Israelite,Jason Pagan,Andrew Stark,Jonny Weston,Sofia Black-DElia,Virginia Gardner,Katie Garfield,Amy Landecker,found footage

Korte inhoud: Een groep tieners vindt in een kelder geheime plannen voor de bouw van een tijdmachine. Ze besluiten de machine te bouwen. De machine blijkt te werken en al snel beleven ze de nodige uitbundige avonturen. Ze komen er echter ook achter dat er de nodige nadelige kanten zitten aan het tijdreizen.

Net zoals The Purge: Anarchy (2014) die we hier deze week hebben besproken is ook deze film van Platinum Dunes, het productiehuis van Michael Bay. Zij hebben zich echt gespecialiseerd in low budget franchisen die buitengewoon goed in de markt liggen bij de jongere generaties.

In de casting zien we ook nog eens een pak nieuwe gezichten – goedkope en nog vrij onervaren werkkrachten die voornamelijk gekozen werden voor hun looks; zoals Jonny Weston, Sofia Black-D’Elia, Virginia Gardner en Katie Garfield. Het meest bekende gezicht is Amy Landecker … en dan nog. Het is niet meteen een naam waarmee je zou willen uitpakken op een affiche om volk te trekken. Maar daar gaat het in principe niet over in deze producties. De jongeren generatie is niet noodzakelijk opzoek naar acteertalent, wel naar een leuk en boeiend verhaal met teenagers.

Het project is ondertussen ook al veranderd van naam. Een tijd geleden was het nog bekend als Welcome to Yesterday, maar er werd uiteindelijk gekozen voor Project Almanac. Het woordje ‘project’ heeft al zijn verdiensten bewezen met andere found footage films als Project X of The Blair Witch Project. We zullen zien of deze prent even sterk zal uitpakken. Op 25 maart 2015 komt de film bij ons uit.


*** Project Almanac trailer ***

2 Comments

  1. Bob

    En ondertussen maar blijven hopen op een ‘lost footage’ periode.

    Reply
  2. Pieter-Jan

    Er bestaan wel een aantal goeie found footage films, los van de Blair Witch klassiekers. Zo heb ik recent REC gezien en vond deze best wel geslaagd. Deze Project Almanac lijkt wel fel op Chronicle.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *