The Purge 3 staat in de startblokken

Een nieuwe franchise heeft het daglicht gezien en deze heet The Purge (2013), een futuristisch concept waarbij de Amerikaanse overheid voor welbepaalde periodes alle illegale activiteiten toelaat voor 12 uur, om zo een halt te roepen aan de overvolle gevangenissen in het land. Binnenkort bespreken we hier de Blu-ray van The Purge: Anarchy (2014) en kijk, alles wordt klaargestoomd voor The Purge 3.

the_purge_3.jpg

Net zoals de Saw en Paranormal Activity franchise hebben we hier te maken met een relatief goedkoop concept die heel wat bezoekers naar de bioscoop trekt en zo veel geld in het laatje brengt. De eerste film had een productiebudget van 3 miljoen en bracht een kleine 90 miljoen dollar op wereldwijd. De tweede film werd gemaakt met een budget van 9 miljoen en bracht wereldwijd 108 miljoen dollar op. De winstmarges zijn dus enorm en het was dus in de sterren geschreven dat Universal Pictures en productiehuis Platinum Dunes hier nog een tijdje mee wil verder willen gaan.

Het nieuws van het derde deel werd door Deadline bekend gemaakt. Blijkbaar zou aan James DeMonaco gevraagd zijn een script te schrijven, en waarschijnlijk krijgt hij opnieuw de mogelijkheid de film te regisseren, net zoals bij de vorige twee edities. Er is nog geen releasedatum bekend maar het zou me niet verbazen mocht deze al in de zalen komen in 2015. DeMonaco was in ieder geval in de wolken van het nieuws:

“Ik had nooit gedacht dat The Purge zo’n fenomeen zou worden, en ik ben blij om mijn samenwerking met Blumhouse Productions, producer Sebastien Lemercier, Platinum Dunes en het geweldige team van Universal opnieuw samen te werken voor de verderzetting van de franchise.”

Het is niet uitgesloten dat we een terugkeer zullen zien van Frank Grillo, tenminste als zijn planning dat toelaat want de acteur krijgt het ene na het andere project aangeboden, waaronder The Raid remake. Ook Michael Kenneth Williams zou opnieuw zijn intrede doen. Maar over de nieuwe film is nog niet veel bekend. Hopelijk breiden ze het verhaal wat uit en kunnen we misschien ook nieuwe personages zien, eventueel in andere steden. Het einddoel zal uiteindelijk The Purge: Worldwide worden, maar dat zal nog niet voor meteen zijn. Ik denk dat er nog voldoende verhaallijnen uit te puren zijn op lokaal vlak.

© Foto from Universal Pictures Home Entertainment

***Related Posts***
17/11/2014: The Purge: Anarchy review
29/11/2013: The Purge review
09/06/2013: Criminologen spreken zich uit over Sci-Fi thrillers
02/06/2013: Alle illegale activiteiten legaal in The Purge

2 Comments

  1. fabian

    ” The Purg3 ” dus 🙂

    Reply
  2. Nico

    Is het zover gekomen dat we nu elk jaar een Purge film voorgeschoteld zullen krijgen ?? De pot op met franchisen!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *