John Wick (2014) ***½ Blu-ray review

Ik was eigenlijk wel curieus om te zien of Keanu Reeves zich kon herpakken van het gedrocht 47 Ronin (2014). Zijn regisseursdebuut met Man of Tai Chi (2013) is op een sisser afgelopen met een beschamende straight-to-dvd release en zijn vorige films waren nauwelijks het bekijken waard, zoals het amateuristische Generation Um … (2012) , om nog maar te zwijgen over Henry’s Crime (2010) of The Day the Earth Stood Still (2008).

john_wick_2014_poster.jpg

Reeves had dringend nood aan een kaskraker om zijn carrière opnieuw een boost te geven en deze kwam er geheel onverwacht met deze actie B-film John Wick (2014). De quote “Yeah, I’m thinking I’m back!” in de film lijkt dus ook carrière-gewijs te kloppen. En dit was verre van een garantie met twee ex-stuntmannen (ik verzin het niet!) achter de camera. Chad Stahelski en David Leitch hebben voor hun debuutfilm beroep gedaan op scenarist Derek Kolstad. Kolstad is bekend van Dolph Lundgren actie-vehikels die niemand heeft gezien, en was evenmin een garantie op een geslaagde prent. Maar ten gevolge van één of andere kosmische wetmatigheid hebben deze kwieten samen het lot kunnen tarten en uitgepakt met een geslaagde actie-thriller. De film is een soort Jason Statham/Taken/I’m-gonna-kick-your-ass film geworden. Het verschil met een Crank 2: High Voltage (2009) is dat het er allemaal minder idioot uitziet.

Met stuntmannen achter de camera kon je er in ieder geval op wedden dat de actie-scènes wel voldoende pit zullen hebben, en dat zijn ze zeker. Ook de beeldvoering stak heel efficiënt in mekaar. Maar laten we eerlijk zijn, met een dergelijk actie-script kon je uiteindelijk weinig verkeerd doen. Als je al een fan bent van Keanu Reeves en je geen al te hoge eisen stelt op het verhaal en de personages, dan kan je met volle teugen genieten van deze brutale geweldfilm met een gezonde dosis aan (zwarte) humor en voortreffelijk acteerwerk.

Korte inhoud: De dodelijke instincten van een ex-huurmoordenaar, genaamd John Wick (Keanu Reeves), worden opnieuw aangewakkerd wanneer een crimineel zijn Ford Mustang steelt en daarbij de hond doodt die door zijn overleden vrouw aan hem is overgedragen. Hij volgt de man naar New York, waarbij een maffiabaas en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft John Wick uit de weg te ruimen.

Onder de acteurs treffen we Willem Dafoe aan als villain, maar ook Jason Isaacs, Ian McShane, Bridget Regan, Adrianne Palicki en Bridget Moynahan (pics). De productie van de film was dan weer in handen van niemand minder dan Eva Longoria. Een betere tagline dan “Don’t set him off” had misschien geweest: “Don’t mess with John Wick’s dog!” … Just sayin’ 🙂

De Blu-ray en DVD van John Wick wordt uitgebracht door e-One. Wij hebben ons de Engelse versie aangeschaft, maar de versie met Nederlandse ondertitels zou er binnenkort ook moeten komen. Er werd nog een 2de en laatste trailer de wereld in gestuurd, maar onderstaande vond ik toch net iets beter. Het deed ons nog geloven dat er nog iets van een verhaal te rapen viel, in tegenstelling tot de korte actiemontage van de finale trailer.

***Related Posts***
05/05/2015: John Wick sequel
13/04/2015: Everly review


*** John Wick trailer ***

3 Comments

  1. Quantum

    Ik wou dat ik al even optimistisch kon zijn al jou, maar Keanu Reeves heeft al een tijdje het niveau van acteurs als Nicolas Cage en Steven Seagal bereikt.

    Reply
  2. Thibaut

    Zo had The Matrix eruit gezien in regie van Quentin Tarantino 🙂

    Reply
  3. Stibbe

    Een vette actietrailer !! Laat maar komen !!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *