Isaac Oscar lijkt wel de nieuwe Al Pacino in A Most Violent Year

Hier is de eerste teaser trailer van A Most Violent Year (2014), de nieuwe film van J.C. Chandor (Margin Call, All is Lost). Na de blockbuster zomer kunnen we ons stilaan klaarmaken voor het Oscar-waardige-drama-najaar en deze prent past perfect in dat lijstje.

a_most_violent_year_2014_poster.jpg

In de hoofdrollen zien we in ieder geval twee gevierde acteurs; Oscar- genomineerde Jessica Chastain (pics) en Golden Globe genomineerde Oscar Isaac die indruk maakte met The Two Faces of January (2014) en uiteraard de Coen Brothers film Inside Llewyn Davis (2013).

Korte inhoud: We bevinden ons in New York in 1981. Een jaar met een van de hoogste criminaliteitscijfers uit de geschiedenis van de stad. Gedurende de winter proberen een immigrant en zijn familie hun bedrijf uit te breiden en al het omringende gevaar, waaronder corruptie, te omzeilen met het risico alles te verliezen wat ze hebben opgebouwd.

Misschien geen gitzwarte film, maar toch wel een gure prent die ons een beeld schept van één van de meest gewelddadige periodes uit de recente geschiedenis van New York. Het lijkt bij momenten een soort mix te zijn tussen Scarface (1983), American Gangster (2007) en vooral ook The Godfather: part II (2007). Wat tevens opvalt is hoe Oscar Isaac wel iets weg heeft van de jonge Al Pacino. De release van de film is gepland in de States voor 31 december 2014, wat net op het randje is van de Oscar-deadline.

Eigenlijk had Javier Bardem de hoofdrol moeten krijgen, maar hij was het oneens met de richting die de film nam. Het was Jessica Chastain die op het idee kwam om Isaac te casten, een voormalig klasgenoot van haar. En ondertussen is de acteur uitgegroeid tot een nieuwe filmster, met binnenkort zelfs een rolletje in Star Wars: Episode VII. Wanneer A Most Violent Year bij ons te zien zal zijn is op dit ogenblik nog niet bekend, maar zoals bij de meeste Oscar-films zal het wel ergens in januari uitkomen.

*** A Most Violent Year trailer ***

2 Comments

  1. Dane

    Te gek. Wanneer je naar de poster kijkt zou je denken dat het een foto is van de jonge Pacino.

    Reply
  2. janaïka

    Wat een heerlijke meid die Jessica Chastain. Ik vond haar al schitterend in The Help.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *