House of Cards: seizoen 2 op Blu-ray en DVD

Vandaag op 6 augustus 2014 komt de Blu-ray en DVD van het tweede seizoen van “House of Cards” uit. Nadat het eerste seizoen alle personages had voorgesteld en een beeld geschetst van het politieke machtsspel, gaat de serie van David Fincher en Beau Willimon op zijn elan verder.

house_of_cards_season_2_blu-ray_cover.jpg

Korte inhoud: Met Francis Underwood (Kevin Spacey) die op het punt staat ingezworen te worden als vice-president, zetten Zoe (Kate Mara), Lucas (Sebastian Arcelus) en Janine (Constance Zimmer) hun speurtocht verder naar de duistere kant van Underwood. Ze slagen er uiteindelijk in om Rachel Posner (Rachel Brosnahan) te benaderen, een jonge vrouw die gemanipuleerd werd door Doug Stamper (Michael Kelly) om Peter Russo (Corey Stoll) te laten ontsporen.

Ondertussen zien we dat Claire (Robin Wright) een nauwe band heeft met de First Lady met wie ze een wetsvoorstel ondersteunt om de vervolging van seksueel geweld in het leger te hervormen. Claire onthult tevens in een interview dat ze een abortus achter de rug heeft nadat ze werd verkracht op de universiteit door een man die net werd opgeroepen als generaal in het leger. Door hun relatie leert ze ook dat het huwelijk tussen de First Lady en de president niet zo vlot loopt, en ze raad zowel een geestelijke adviseur als een huwelijksconsult aan.

Ik moet bekennen dat ik het tweede seizoen zelfs iets beter vond dan het eerste, en dat vooral omwille van een plotwending die ik hier niet ga spoilen, maar die bij mij echt wel indruk heeft gemaakt. Kevin Spacey begint zich ook iets beter in zijn rol te voelen. Zijn acteerspel is veel subtieler, meer genuanceerd en iets minder een karikatuur van een Zuiderse politicus. Maar Underwood blijft ook in dit nieuwe seizoen zijn machiavellistische zelve met zijn sluwe en meedogenloze methoden om zijn rivalen uit te schakelen. Ook zijn wrange onderonsjes met de camera (het publiek) zijn er nog en blijven noodzakelijk om sympathie op te wekken voor een zeer meedogenloos karakter. En dat ander vat vol ambities, Claire, heeft ook nog niets van haar vleugels verloren en heeft in dit tweede seizoen ook iets meer macht.


house_of_cards_season_2_pic01.jpghouse_of_cards_season_2_pic02.jpghouse_of_cards_season_2_pic03.jpg
© Sony Pictures Home Entertainment

Visueel lijkt het er ook op dat de serie net iets meer geld heeft gekregen. De sets zijn rijker gevuld en de verhalen ontrollen zich in een breder actie-terrein. Let wel, het bekijken van het eerste seizoen is noodzakelijk om het tweede seizoen te kunnen volgen. Dit is niet zoals bij “Person of Interest” waar je halverwege kan inpikken en eigenlijk nog alles wel kan volgen. Op de Blu-ray vinden jullie ook een pak bonusmateriaal alsook een recap bij elke aflevering. Ik kijk nu al uit naar het derde seizoen.


*** House of Cards season 2 trailer ***

***Related Posts***
01/07/2015: House of Cards season 3
29/07/2014: House of Cards season 1

2 Comments

  1. Gregory

    Ik moet hier dringend naar beginnen kijken. Het ziet er zeker van het niveau uit van ‘breaking bad’ en ‘game of thrones’.

    Reply
  2. Julie

    Geniale rol voor Kevin Spacey. Hopelijk al even knap als het eerste seizoen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *