Bad Neighbours (2014) *** met Seth Rogen en Zac Efron Blu-ray review

We hebben de Blu-ray van Sex Tape (2014) per direct naar de prullenmand verwezen, maar deze Neighbors / Bad Neighbours (2013) was toch wel de moeite voor een bespreking. Ja, het is al bij al nog een geslaagde prent geworden. Geen hoogvlieger maar wel een genietbaar komedie met een gezonde portie onnozelheden. En ondertussen is de Blu-ray van de film ook al beschikbaar.

bad_neighbours_neighbors_2014_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Een jonge koppel Kelly (Rose Byrne) en Mac Radner (Seth Rogen) hebben een rustig leventje met hun baby in hun vreedzame wijk. Maar deze rust komt bruusk ten einde wanneer de nieuwe buren een groep studenten blijkt te zijn die er hun Fraternity House hebben opgezet, een soort clubhuis waar ze zich uitlaten met allerhande buitensporigheden. Teddy Sanders (Zac Efron) en Pete (Dave Franco) verzuren dermate het leven van het gezin dat deze zint op wraak, waarbij de excessen alleen maar escaleren.

De regie van de film lag in handen van Nicholas Stoller (Forgetting Sarah Marshall, Get Him to the Greek, The Five-Year Engagement), een bekwame regisseur die hier mocht werken met het wat tamme script van Andrew J. Cohen en Brendan O’Brien, bekend van ondermeer The 40 Year Old Virgin (2005). Maar het mag duidelijk dat het script niet gestuurd was door Judd Apatow, die hiervan een veel betere film had kunnen maken. De vonken komen vooral van de aanstekelijke cast, met een super-scherpe Zac Efron die alle meisjesharten sneller zal laten bonken, en een iets rondere en gezellige Seth Rogen. Maar ook Rose Byrne is een plezier om naar te kijken. Hier in België hebben we ook wel universitaire club-huizen, maar toch niet zo uitgesproken als in de States, en bijgevolg denk ik dat deze prent ook meer zal aansluiten bij een Amerikaans publiek.

En ook al is de humor voldoende aanwezig (met airbag grappen, al dan niet gebruikte condooms in de mond van baby’s, 30’tigers die zich willen voordoen als coole jonge twintigers, …) wordt het nooit een uit de hand gelopen clash tussen de buren en blijft het finale feestje maar een flauwe bedoening in vergelijking met films als Project X (2012). Toch hebben we hier te maken met een R-rated film, ook al lijkt alles veel braver te zijn dan de The Hangover (2009) films. Ook qua humor heb ik toch net iets meer moeten lachen met 22 Jump Street (2014).


neighbors,rose byrne,seth rogen,zac efron,dave franco,nicholas stoller,the 40 year old virgin,sex tape,project x,the hangover,22 jump streetneighbors_2014_pic02.jpgneighbors_2014_pic03.jpg
© Universal Pictures Home Entertainment

Maar deze Neighbors wil ook meer zijn dan een gewone komedie. Het stelt zich de vraag hoe cool dertigers zijn die zich (soms te snel) in een huisje-tuintje-kindje situatie gaan nestelen, waarin seks een taak wordt en waar ze de saaiheid van hun bestaan (vaak zonder succes) willen wegmoffelen. Het contrast met de fraternity kan niet groter zijn. Het is in ieder geval een thema die Seth Rogen op het lichaam geschreven staat (letterlijk en figuurlijk dan). Maar vreemd genoeg was ikzelf net iets meer onder de indruk van de star-power van Rose Byrne. Misschien was dat ook te danken aan de keuzes van de regisseur die zijn twee hoofdacteurs soms op een weinig geslaagde manier ging opvoeren, ik denk dan maar aan de onnozele dance-off tussen Efron en Rogen of het vrij idiote slot van de film. Rose dook de voorbije jaren niet meteen op in indrukwekkend filmprojecten en stond altijd wat op de achtergrond. Laten we hopen dat ze naar deze prent misschien opnieuw iets meer naar de voorgrond komt.

Op de Blu-ray vinden jullie een alternatieve opening, een aantal verwijderde scènes, alternatieve scènes, uiteraard een gag-reel, improvisatie scènes en nog een boel making-off filmpjes. Echt wel een leuke editie.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 10 november 2014

***Related Posts***
28/05/2014: Twitter-rel tussen Seth Rogen en Washington Post recensente
04/09/2013: Zac Efron in de clinch met Seth Rogen in Neighbors

 


*** Neighbors red band trailer #2 ***

2 Comments

  1. Pieter-Jan

    Vond het toch wat teleurstellend. De beste momenten zaten in de trailers, de rest was opvulsel van geen belang.

    Reply
  2. K.

    Ik kon de vertolking van Pete door Dave Franco wel smaken. Zac Efron ziet er eigenlijk al wat te oud uit voor deze rol vind ik persoonlijk.
    Naar positief zelfbeeld toe vond ik de film wel goed: het is leuk om te zien hoe men het gewicht dat Seth Rogen in de schaal legt positief in beeld brengt 😉

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *