Het leven van Errol Flynn in The Last of Robin Hood

Ik moet zeggen dat ik niet zo heel veel afweet van Errol Flynn, buiten dat hij een legendarische Robin Hood figuur heeft neergezet in The Adventures of Robin Hood (1938) en ook al de hoofdacteur was in verschillende avonturenfilms en hij van Australische afkomst was. Waar ik weinig van afweet is zijn sociale leven, en al zeker het feit dat hij een seksuele relatie had met een minderjarige. Maar we zullen binnenkort alles te weten komen in The Last of Robin Hood (2014).

the_last_of_robin_hood_2014_poster.jpg

Korte inhoud: Deze biopic vertelt het waargebeurde verhaal over Beverly Aadland (Dakota Fanning), de laatste vriendin van de legendarische Errol Flynn (Kevin Kline). In 1957, toen ze werkzaam was bij Warner Brothers studio’s, met een valse geboorteakte waarop stond dat ze 18 was – ze was in feite slechts 15 – kwam ze in contact met het voormalige idool. Na een moeilijke start groeide het uiteindelijk uit tot een relatie die ook werd omarmd door Beverly’s moeder Florence (Susan Sarandon), die een bereidwillig derde wiel werd.

De regie is in handen van de (voor mij althans) twee nobele onbekenden, Richard Glatzer en Wash Westmoreland die eigenlijk bekend zijn voor hun werk op America’s Next Top Model (pic1, pic2 en pic3) en ook al heel wat prijzen hebben opgestreken met Quinceañera (2006). De twee regisseur verbergen ook niet dat ze voor de mannen zijn en dat merk je wel een beetje aan de toon en aanpak van hun laatste audio-visuele activiteiten. Richard Glatzer heeft tijdens de shoot een neurologische probleem ontwikkeld waarbij hij niet meer in staat was te spreken en communiceerde via i-pad.

The Last of Robin Hood is voor het eerst vertoond geweest in Canada in september van 2013, en heeft op 29 augustus 2014 zijn officiële release in de States. Of de film nog bij ons een release zal krijgen is op dit ogenblik nog koffiedik kijken. Ook al verwacht ik geen grootse dingen, hebben we hier hoe dan ook te maken met drie klasbakken (Fanning, Sarandon, Kline), ook al lijkt Dakota Fanning helemaal niet overtuigend in de trailer. Daarnaast is het me opgevallen dat Errol Flynn gestorven is op 50-jarige leeftijd, terwijl Kevin Kline ondertussen al 67 is. Dit is wel een serieus leeftijdsverschil!


*** The Last of Robin Hood trailer ***

2 Comments

  1. janaïka

    De trailer ziet er eigenlijk ook niet echt overtuigend uit…

    Reply
  2. Govert

    Wordt ook tijd dat ze die faning op non actief zetten Wart een vreselijke actrice.Trouwens die Errol Flyn’s Robin Hood was net zo on uit staanbaar, misschien een historisch filmische link?.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *