The Strain, veelbelovende horrorserie van Guillermo del Toro

Gisteren kwam in de States de eerste episode van “The Strain” op tv, de nieuwe serie van het horror-genie Guillermo del Toro. We worden bedolven onder de series en films over vampieren, maar deze serie lijkt het vampirisme wel op een compleet andere manier in te vullen.

the_strain_2014_poster.jpg

Korte inhoud: The Strain vertelt het verhaal van dr. Efraim GoodWeather (Corey Stoll), het hoofd van het ‘Center for Disease Control’ (CDC) in New York. Hij en zijn team worden opgeroepen om een mysterieuze virale uitbraak te onderzoeken, die kenmerken vertoont van een oude en kwaad stam van vampirisme. Mocht de stam zich uitzetten, zouden Efraim, zijn team, en alledaagse New Yorkers, oorlog voeren voor het behoud van de mensheid.

Het verhaal begint met een 753 vliegtuig afkomstig uit Berlijn die op het vliegveld van JFK landt en roerloos op de tarmac blijft staan. Zowel de piloten als de passagiers geven geen teken van leven, geen geluid, rolgordijntjes naar benden, niets van binnenuit. De cavalerie komt in drommen; SWAT, Homeland Security, CIA, NSA en de FBI; iedereen wordt geroepen en een ieder wil het fijne van de situatie kennen. Maar ook de mensen van CDC willen hun aanwezigheid laten voelen. Dr. Goodweather en zijn assistente Nora Martinez (Mia Maestro) zijn de eerste die het vliegtuig kunnen betreden, en zien wat ze al hadden kunnen vermoeden: een vliegtuig vol met doden. Maar wat ze niet hadden verwacht, was om toch een paar overlevenden aan te treffen. Van de 210 mensen in het vliegtuig zijn vier nog in leven. Ze vinden ook een residu van een biologische substantie. Wat ze zullen aantreffen is een dodelijke virus, die zich heeft verspreid in het vliegtuig en nu de stad dreigen onveilig te maken.

Het script voor de serie komt van del Toro en Chuck Hogan (The Town), die er in het prille begin een aantal boeken over schreven die later vertaald werden naar een 4-delige comic editie van David Lapham en Mike Huddleston. Als we de geruchten zouden geloven zouden de speciale effecten van de vreemde wezens zowat een half miljoen dollar hebben gekost. Iet wat me niet verbaast komende van Guillermo. Het heeft hem in ieder geval maar liefst 8 jaar gekost om het project eindelijk gefinancierd te krijgen. De gesprekken werden in 2006 met Fox afgesprongen nadat deze blijkbaar van het script een komedie wilden maken.


the strain,guillermo del toro,Chuck Hogan,David Lapham,Mike Huddleston,Corey Stoll,Mia Maestro,Sean Astin,David Bradleythe_strain_comic_pic02.jpgthe_strain_comic_pic03.jpgthe_strain_comic_pic04.jpg

Er zijn heel wat nieuwe gezichten in deze serie, maar ook een aantal bekende koppen, zoals ex-Hobbit en Goonie Sean Astin en Harry Potter acteur David Bradley. Benieuwd wanneer ze deze serie bij ons zullen uitzenden, maar gelukkig bestaat er zoiets als internet.


*** The Strain trailer ***

3 Comments

  1. Vince

    Heeft wel iets weg van The X-Files en Fringe. Ben benieuwd.

    Reply
  2. java

    Guillermo del Toro is gewoon één van de meest talentvolle regisseurs van het moment. Ik kijk hier al naar uit!

    Reply
  3. johan

    Ik vond de eerste aflevering erg tegenvallen. Beetje een combi van zombies, vampieren en V(isitors).
    Niets bijzonders, ik herken er geen Guillermo del Toro in terug.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *