Apex wordt een soort Predator meets Call of Duty

Wie had ooit kunnen denken dat ik zou uitkijken naar het nieuwe filmproject van Darren Lynn Bousman. De man staat bekend voor pulpy films als Repo! The Genetic Opera (2008) die 2 jaar later een remake kreeg genaamd Repo Men (2010).

Daarvoor was hij actief bij heel wat Saw films (II, III, en IV). Tegenwoordig maakt hij vooral veel B-horrorfilms zoals Mother’s Day (2010) en het gedrocht The Barrens (2012). Het nieuwe project heet Apex, een independent sci-fi die wordt omschreven als een “Predator meets Call of Duty”.


apex,Darren Lynn Bousman,Mothers Day,The Barrens,James E Cavanaugh,Joe Di Maio,Aaron Ray,Call of Duty,halo,predator,Lone Survivor
© Activision

Het zijn de mensen van The Hollywood Reporter die met het nieuws voor de dag komen. De film zou gaan over een Special Ops team dat naar Noord-Korea afreist om …(je gelooft het niet) Weapons of Mass Destruction op te sporen. Tijdens hun missie worden ze nietsvermoedend naar een andere wereld verzonden waar ze het moeten opnemen tegen een gevaarlijk alien ras. James E. Cavanaugh zou zich blijkbaar hebben geïnspireerd op de Call of Duty en Halo games. De productie is in handen van Joe Di Maio (Kid Cannabis) en Aaron Ray (Big Momma’s House)

Bousman zelf omschrijft de film als een old school 80’ties prent, geïnspireerd door moderne oorlogsvoering naar het voorbeeld van films als Lone Survivor (2013) en gemaakt met liefde voor het science-fiction genre, in het register van Predator, Alien, Tremors, Enemy Mine. Een actie fantasiefilm die buiten datgene ligt wat Hollywood voorschotelt. Laten we het hopen.

2 Comments

  1. Little John

    Het verhaal doet me wat denken aan ‘Outlander’, en dat is geen goed voorteken.

    Reply
  2. MescaLiene

    Dit script had van een puber afkomstig komen worden. Ik had toen ik klein was exact hetzelfde idee voor een film. Predator, Alien, Tremors en Enemy Mine zijn stuk voor stuk geslaagde films, dus laten we zien wat ze ervan bakken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *