Grudge Match (2013) ** Blu-ray review

Op papier lijkt de sport-komedie Grudge Match (2013) een schitterend idee. Breng twee legendarische acteurs samen, die ooit in hun filmcarrière de rol van een bokser hebben vertolkt, voor een ultieme boksmatch. De ene acteur is de 68-jarige Sylvester Stallone (Rocky), de andere acteur is de 71-jarige Robert De Niro (Raging Bull). Spijtig genoeg is het resultaat een troosteloos spektakel waar je nauwelijks vrolijk van wordt.

grudge_match_2013_blu-ray.jpg

Korte inhoud: De Pittsburgh boksers Henry ‘Razor’ Sharp (Sylvester Stallone) en Billy ‘The Kid’ McDonnen (Robert De Niro) zijn oude rivalen van weleer die elk een overwinning behaalden in hun twee bokswedstrijden. Dit werd voor beiden ook hun enige verlies tijdens hun carrière. Henry heeft vroegtijdig de handdoek in de ring gegooid en afscheid genomen van de bokswereld. Dat was echter niet naar de zin van Billy die eigenlijk een ultieme rematch voor ogen had. Nu laten ze hun pensioen even voor wat het is om nog één laatste wedstrijd te vechten, dertig jaar na hun laatste gevecht, en proberen ze tezelfdertijd ook het conflict die ze hebben buiten de ring op te lossen.

De twee acteurs hadden elkaar al eens eerder ontmoet op de set van het politiedrama Cop Land (1997), wat uiteindelijk een veel betere film was op zoveel vlakken. Regisseur Peter Segal is ook iemand die eigenlijk voornamelijk bekend staat voor zijn flauwe en domdwaze komedies (Naked Gun 33 1/3: The Final Insult, Nutty Professor II: The Klumps, Anger Management, 50 First Dates, Get Smart). Toch bracht hij voldoende geld in het laatje van de studios om hem verder in te zetten op tal van komediefilms. Deze Grudge Match is echter andere koek en als we naar de cijfers kijken maakt deze prent tevens een gat van 40 miljoen dollar. En hiermee zou hij wel eens afgescheept kunnen worden naar televisie, waar deze man ook thuishoort.

Naast de twee hoofdacteurs treffen we in de bijrollen Kim Basinger (pics) aan, die er nog altijd even stralend uitziet, alsook Alan Arkin en een behoorlijk irritante Kevin Hart die zowat zijn ‘Chris Tucker’-persona staat uit te hangen. Het hersenloze script komt van Tim Kelleher en Rodney Rothman. Leuk weetje: beide acteurs hebben afgezien van een productie participatie in tegenstelling tot de regisseur. Vandaar die veelzeggende grijns op de poster.


grudge_match_2013_pic01.jpggrudge match,sylvester stallone,robert de niro,kim basinger,peter segal,cop land,alan arkin,kevin hart,rodney rothman,tim kellehergrudge_match_2013_pic03.jpg
grudge_match_2013_pic04.jpggrudge_match_2013_pic05.jpggrudge_match_2013_pic06.jpg
© Warner Home Video

De film zwalpt zo een beetje tussen het komedie en drama genre, maar zonder echt te overtuigen in elk van beide registers. Je kunt je ook niet ontdoen van het gevoel dat beide acteur het project ook niet echt au serieus nemen. En maar goed ook wat dit is eigenlijk wel een beetje van een vlek op hun palmares en als fan had je eigenlijk liever deze film nooit willen zien. Als kijker maakt het niet uit wie uiteindelijk de match wint, omdat je nauwelijks betrokken bent.

De Blu-ray en DVD zijn vanaf 16 juli 2014 beschikbaar. Daarop vinden jullie een hele zooi aan extraatjes, gaande van making-off filmpjes, deleted scenes, een alternatief begin en een alternatief einde en een gesprek met de regisseur. Plezier ermee!

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 10 juli 2014

 


*** Grudge Match trailer ***

1 Comment

  1. java

    Doelpubliek: +65

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *