Foxcatcher met een onherkenbare Steve Carell

Stel, je bent een regisseur en je krijgt de opdracht een dramatische biopic te verfilmen, geschreven door E. Max Frye (Band of Brothers) en Oscar-genomineerde Dan Futterman (Capote). Wie ga je dan kiezen voor je hoofdrollen? Een Christian Bale? Een Tom Hardy? Een Michael Fassbender? Een Guy Pearce? Allemaal dramatische acteurs die hun kunnen al meermaals hebben bewezen. Wel neen, regisseur Bennett Miller (Capota, Moneyball) heeft gekozen voor de populaire Steve Carell en Channing Tatum. En het ziet er naar uit dat dit hun carrière wel eens in een compleet andere richting kan sturen.

foxcatcher,steve carell,bennett miller,channing tatum,e max frye,dan futterman,mark ruffalo,interstellar,exodus gods and kings

Korte inhoud: ‘Foxcatcher’ vertelt het waargebeurde verhaal van de Olympische Kampioenen en tevens broers Mark Schultz (Channing Tatum) en Dave Schultz (Mark Ruffalo) en hun relatie met de excentrieke John du Pont (Steve Carell). John is de erfgename van het du Pont Chemical fortuin dat uiteindelijk leidde tot een moord.

De film had in december van vorig jaar in de zalen moeten draaien, maar werd verschoven naar november van dit jaar, te midden van het nieuwe Oscar-seizoen. Hadden de producers schrik van de loodzware concurrentie van 2013? Sony Classics zei dat het meer tijd wou gunnen aan de makers of de film af te werken. Spijtig voor hen dat ze Interstellar (2014) over het hoofd hebben gezien, om nog maar te zwijgen van Exodus: Gods and Kings (2014) van Ridley Scott.

En zo te zien hebben Tatum en Ruffalo ook een intense fysieke voorbereiding gehad voor deze prent. Carell heeft dan weer een serieuze make-over gehad zodat je hem bijna niet meer kan herkennen. Maar ook hij heeft een intense voorbereiding achter de rug gehad met analyses van tapes van zijn personage. “I watched as much as I could, I read as much as I could about him and tried to get semblance about the type of person he was.” zei de acteur aan een journalist. De regisseur wist meteen dat hij Steve Carell wou hebben nadat hij met hem ging lunchen. Hij verklaarde nadien dat komedie-acteurs de donkerste ziel hadden en hij dus ook geschikt was voor de rol. Voor de rol van John du Pont kwam ook Gary Oldman in aanmerking, maar hij kreeg het wat te druk met de opnames van RoboCop (2014).

Als er nu één sport is waar ik de ballen van afweet, dan is het wel free style worstelen. Het heeft wel iets weg van judo maar dan met iets meer trek en duwwerk. Maar ik zal met deze film hopelijk wel iets meer te weten komen van deze sport, naast dit opmerkelijke verhaal. Foxcatcher komt op 14 november 2014 in de States in de bioscoop, nadien bij ons … mogelijks begin 2015.

***Related Post***
25/02/2015: Foxcatcher review


*** Foxcatcher teaser trailer ***

2 Comments

  1. Vince

    Komedie acteurs zijn dan ook heel goeie acteurs. Kijk maar naar Robin Williams in One Hour Photo en Insomnia.

    Reply
  2. Daan

    Lijkt inderdaad op een typisch Oscar-drama. Vond Capota nu wel een veel betere film – wat eigenlijk de verdienste was van een sterk acterende Hoffman – dan Moneyball wat uiteindelijk maar een saaie bedoening was.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *