Han Solo misschien uit Star Wars VII geschreven na zware beenbreuk

Het is allemaal begonnen met een bericht dat Harrison Ford een kleine verrekking had op de set van Star Wars: Episode VII (2015), nadat hij met zijn voet vast kwam in de deur van de Millennium Falcon. Nadien was het een verzwikte enkel, later een gebroken enkel en uiteindelijk een beenbreuk. Wat het ook zijn mocht, de productie lijkt nu een beetje in het honderd te lopen met de wekenlange afwezigheid van één van de hoofdfiguren. J.J. Abrams zal met de handen in de haren zitten. Een paar dagen over tijd gaan kost geld aan de productie, en al zeker bij een Star Wars film zijn deze kosten nauwelijks te overzien. Ik denk dat ik het nu wel kan zeggen: I’ve got a bad feeling about this.

Gisteren werd bekend via Jedi News dat de kwetsuur een herstelperiode nodig heeft van 6 maanden (!!), en J.J. voor de keuze zal staan (als scenarist, regisseur én producer) om ofwel het verhaal behoorlijk te herschrijven of zijn productie met 6 maanden op te schuiven. Ik hoef hierbij geen tekening te maken dat zoiets een dure rekening met zich meebrengt en voor meer problemen kan zorgen met de planning van de aanwezige cast en crew. Komt daar nog bij dat Disney niet staat te springen om zijn exclusieve 18 december 2015 release zomaar los te laten.

Dus tenzij J.J. ervoor kiest om de acteur op een stoel te zetten voor de rest van het verhaal denk ik toch dat een rewrite zich aandringt. Een productie verschuiven brengt vaak nog meer problemen teweeg dan dat het oplost, zeker met een cast waarin Harrison Ford niet de enige senior is op de set. Anderzijds zal de rewrite wel overtuigend genoeg moeten zijn, want ik denk niet dat fans het zullen slikken dat het Harrison Ford op onverklaarde wijze plots uit het verhaal verdwijnt. Met alle sympathie voor Carrie Fisher en Mark Hamill, Harrison Ford IS de hoofdfiguur en die zet je niet zomaar aan de kant. Wat we ondertussen wel weten is dat de rol van Oscar Isaac uitgebreid zal worden.

En ondertussen is er nog 18 maanden te gaan voor een release eind 2015, wat toch nog aanzienlijk is. Misschien moeten ze maar de rest van de scènes opnemen en eventueel een paar rug-scènes met een body double. Ze kunnen natuurlijk ook de smoel van Harrison Ford cgi-gewijs een ander lichaam plakken, zoals in Gladiator of Tron Legacy, of een zwevende stoel zoals in X-Men of een puppet versie van Han Solo 🙂 Maar dit is Star Wars, misschien wel dé grootste filmproductie sinds Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007) en tevens volgepakt met visuele effecten. Een releasedatum op eind 2015 is misschien ook wat te ambitieus.

Toch is er me iets opgevallen. Sinds het uitbrengen van die teleurstellende Star Wars prequels ben ik niet meer zo enthousiast dan pakweg de paar maanden voor de release van Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999). Het feit dat de oorspronkelijke cast terugkeert is ook al geen garantie meer voor een geslaagde prent, zo getuige Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). Maar ik hoop uiteraard dat ze eruit komen. Regisseur J.J. Abrams is zowel in staat van oersaaie dingen als van geniale vondsten, dus ik blijf hoopvol.

***Related Posts***
16/04/2015: Star Wars: Episode VII – The Force Awakens teaser trailer #2
28/01/2013: Star Trek regisseur zal ook Star Wars VII regisseren… WTF?!
02/12/2012: Matthew Vaughn komt in aanmerking voor regie van Star Wars: Episode VII
19/11/2012: Ben Affleck geen interesse om Star Wars: episode VII te regisseren
25/10/2010: Werkt George Lucas aan nieuwe Star Wars trilogie?

6 Comments

  1. Kons

    Het is niet dat ze Han Solo op zijn leeftijd nog veel vechtscènes zullen laten doen, dus ensceneer gewoon een beenbreuk en neem dit mee in je verhaal.

    Reply
  2. Pieter-Jan

    Geen cgi Han Solo dank u. Dan nog liever de releasedatum een paar maanden opschuiven naar de zomer van 2016 met voldoende ruimte tussen Star Wars en Baman vs Superman.

    Reply
  3. Blazee

    Breng die film in de mei maand uit van 2016, waar de film hoort te zijn! Probleem opgelost!

    Reply
  4. gregory

    Ik ben nu zelf wel benieuwd hoe zoiets is kunnen gebeuren, je breekt toch zomaar niet je been en die deuren van de millennium falcon zijn toch geen echte klapdeuren.

    Reply
  5. Terry

    No offence Maar blijkbaar zijn jullie geen hard core fans want Ten eerste Neeee we gaan niet Harrison Ford schrappen of de rug toekeren of CGI!!.. This is History People nie een of ander Flip flap Hollywood Movie!!
    & Ten tweede Ik ben een grote fan, (35 jaar oud) en ik wacht al sinds de dag dat ik geboren ben op De Enige!!, Echte!!, Ware!!! vervolg van Star Wars, Zo nee!! doe maar niet uitstellen tot zomer 2016!!! Ha, ha, ha
    Ik ga nu al dood om te wachten tot December!!;) Ha, ha, ha
    Vriendelijke Groeten!!;) 🙂
    May The Force Be with You

    Reply
  6. De FilmBlog

    Terry, neem een pilleke en zet u even rustig neer. Je gaat nog een hartstilstand krijgen als je zo verder doet. Je bent aan het reageren op een post van juni 2014, waar er toen effectief sprake was van re-writes.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *