Kingsman: The Secret Service is het alternatief op 007

Matthew Vaughn (Kick-Ass, X-Men: First Class) heeft de titel van zijn nieuwe film aangepast. The Secret Service was uiteindelijk een ietwat banale titel voor de adaptatie van de comic van Mark Millar & Dave Gibbons. Zijn nieuwe film heet nu Kingsman: The Secret Service (2014), en deze titel heeft al iets meer slagkracht, en tevens een betere verwijzing naar het bronmateriaal.

kingsman_the_secret_service_2014_poster.jpg

Korte inhoud: Gary (Taron Egerton), een jongeman wiens leven dreigt te ontsporen, vult zijn dagen door elke avond te zuipen met vrienden. Zijn oom Jack, een veteraan MI6 agent (Colin Firth), probeert hem te redden en zodoende niet te laten omgaan met de verkeerde mensen. Hij neemt hem onder zijn vleugels en traint hem in de kunst van spionage.

De trailer en de poster zijn wat mij betreft ook wel geslaagd, maar tot nu toe heeft deze regisseur me altijd wel kunnen bekoren. De plot heeft wel veel weg van Wanted (2008), ook al gebaseerd op werk van Mark Millar, over een gewone man in de straat die door een geheime organisatie wordt opgeleid tot een moordmachine. Het enige wat ik spijtig vind aan de trailer is dat ik misschien wel eens Colin Firth wou zien als een soort James Bond in plaats van een mentor die we eigenlijk niet echt bezig zien op het terrein. Maar dat komt misschien nog in de film.

Wederom zien we heel wat bekende koppen opduiken, zoals Samuel L. Jackson, Michael Caine, Mark Hamill en Mark Strong. Ook het Algeriaanse danstalent Sofia Boutella is van de partij, naast die kerel uit Pirates of the Caribbean Jack Davenport.

Dit is in ieder geval de film die Vaughn verkoos boven de regie van X-Men: Days of Future Past (2014). En dat is wat mij betreft ook de juiste keuze. Je kunt je als filmmaker maar best distantiëren van het eentonige X-Men universum. Hij heeft een uitstekende prequel gemaakt met X-Men: First Class (2011) en hoeft daar niets meer aan toe te voegen. Days of Future Past vond ik zelfs ook niet meteen de film van het jaar. Hopelijk zal deze prent toch in schril contrast staan met de James Bond films, maar dat verwacht ik ook, wel.

Toch wel vreemd dat ze deze prent in het najaar uitbrengen, een periode die normaal bestemd is voor de Oscar-waardige vehikels. Dit lijkt mij eerder een actiefilm voor het zomer-seizoen. Maar ze zullen wel hun redenen hebben. Ik vraag me nu wel af of Vaughn hiermee zijn kansen zal vergroten om een ‘echte’ Bond-film te regisseren. Het is in ieder geval een mooi visitekaartje. Kingsman: The Secret Service zou op 29 oktober 2014 bij ons in de zalen moeten uitkomen.


*** Kingsman: The Secret Service trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *