Kim Jong-Un veroordeelt The Interview met Set Rogen en James Franco

Noord-Korea is boos op Seth Rogen en James Franco. De opperste leider van het land, Kim Jong-un, is misnoegd over hun opkomende film, The Interview (2014) die een niet zo fraai beeld maakt van de leider.

The Interview,seth rogen,James Franco,Kim Jong-Un,Randall Park,Evan Goldberg,This is the End

Een beetje logisch, gezien de film gaat over een wanna-be journalist (Franco) en zijn producent (Rogen) die de kans krijgen om de dictator te interviewen. Maar een clandestiene organisatie ruikt zijn kans om hier gebruik van de maken, en werft het duo aan om Kim te vermoorden. Ik kan dus wel begrijpen dat de leider van Noord-Korea niet meteen is opgezet met het project.

Korte inhoud: Dave Skylark (James Franco) is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen late talkshow ‘Skylark Tonight’. Het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de geheimzinnige en hardvochtige dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un (Randall Park). Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.

In een reactie liet de woordvoerder van de leider weten dat Hollywood films bol staan van moordpartijen en executies. Dit zou aantonen hoe wanhopig de Amerikaanse samenleving is. En de woordvoerder ging volgens The Telegraph zelfs nog een stap verder: “Een film over de moord op een buitenlandse leider weerspiegelt wat de VS heeft gedaan in Afghanistan, Irak, Syrië en Oekraïne. En laten we niet vergeten wie president John F. Kennedy heeft vermoord – Amerikanen. In feite moet de president Barack Obama voorzichtig zijn in het geval het Amerikaanse leger hem ook wil vermoorden.” Maar de woordvoerder zei ook dat Kim Jong-un waarschijnlijk naar de film zal kijken wanneer deze wordt uitgebracht.

Ik heb in ieder geval de indruk dat de boze dictator zopas de film een mega-publiciteits-boost heeft gegeven. Het zou me ook verwonderen dat hij echt kwaad is op de nieuwe film, maar eerder gevleid dat Hollywood nog steeds interesse heeft in hem, ook al gaat het hier over een wel heel stereotype portrettering. Ik hoop in ieder geval dat de makers een screen er opsturen naar Kim Jong-Un, al was het maar om een te gekke review van de film te verwachten.

The Interview werd geregisseerd en geschreven door Seth Rogen en Evan Goldberg. Als duo hadden ze hun debuut gemaakt met het knettergekke This is the End (2013). De film zou in november van dit jaar bij ons in de zalen moeten draaien.


***The Interview trailer ***

3 Comments

  1. Glen

    Door zijn grote vriendschap met Dennis Rodman denk ik wel dat Kim over veel gevoel voor humor bezit. Lijkt mij ook een promostunt.

    Reply
  2. Blackmoon

    Lap! Van slapende honden wakker maken gesproken …

    Reply
  3. Dane

    Zalige trailer !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *