Robert Downey Jr en Robert Duvall in The Judge

Eindelijk nog eens een niet comic superheld-rol voor Robert Downey Jr.! We zullen hem binnenkort aantreffen in The Judge (2014) van David Dobkin (The Change-Up, Fred Claus, Wedding Crashers), naar een script van Bill Dubuque en Nick Schenk (Gran Torino).

robert duvall,robert downey jr,the judge,Janusz Kaminski,Thomas Newman,Vincent DOnofrio,Billy Bob Thornton,Vera Farmiga,Melissa Leo,Leighton Meester,David Dobkin,Bill Dubuque,Nick Schenk

Korte inhoud: Hank Palmer (Robert Downey Jr.) is een bekende advocaat uit de grote stad. Hij keert terug naar zijn geboortedorp waar zijn vader Joseph (Robert Duvall), de rechter van het dorpje die lijdt aan Alzheimer, verdacht wordt van moord. Ondanks het feit dat Hank van zijn vader vervreemd is geraakt gaat hij toch op zoek naar de waarheid en ondertussen haalt hij de banden met zijn familie opnieuw aan.

De film lijkt te beginnen met Downey als een soort geslepen, ego-centrische Tony Stark, maar slaat halverwege toch een nieuw pad in met een menselijke hoofdfiguur die de band met zijn vader terug wil oppikken. Wat meteen opvalt is dat naast die twee klasbakken van acteurs ook heel wat acteertalent rondom hen staan, gaande van Vincent D’Onofrio tot Billy Bob Thornton , Vera Farmiga, Melissa Leo en Gossip Girl Leighton Meester (pics).

Achter de camera treffen we ook de Oscar-winnende Director of Photography Janusz Kaminski aan (Saving Private Ryan, Shundler’s List, Minority Report), wat er meteen zal op wijzen dat deze prent visueel de juiste sfeer zal weten neer te zetten. Voor de muziek hebben ze dan weer Thomas Newman (The Shawshank Redemption, American Beauty) ingeschakeld – die reeds 12 Oscar-nominaties op zak heeft en vreemd genoeg nog geen enkel beeldje veroverd. The Judge is in ieder geval een film die volgepakt is met Oscargenomineerden en Oscarwinnaars.

The Judge zal op 15 oktober 2014 bij ons in de zalen draaien. Hieronder kunnen jullie reeds de eerste trailer bekijken. Die voelt wel een beetje vreemd aan, gezien je de indruk hebt naar een komedie te kijken, nadien voelt alles aan als een licht familiedrama om dat compleet te kantelen in een somber drama. Ik had hier misschien wel iets meer van verwacht, zeker met al dat aanwezige talent voor en achter de camera. Misschien hadden ze gewoon de iets te vrolijke soundtrack in de trailer moeten veranderen in iets met meer dramatisch gewicht. Oordeel zelf.


*** The Judge trailer ***

2 Comments

  1. Berten

    Ik moet zeggen dat ik de marketing van die film ook niet goed begrijp. De poster lijkt wel en John Grisham drama voor te stellen en de trailer doet denken aan een lichte komedie tussen aan vader en een zoon. Het is misschien inderdaad die muziek op de soundtrack die compleet fout gekozen is en die cliché stilte bij de grap van Downey in het begin van de film past hier hoegenaamd niet.

    Reply
  2. Shifty

    Toen ik de poster zag dacht ik meteen aan een nieuwe Godfather film 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *