Rising wordt de laatste Resident Evil film

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben nooit geen al te grote fan geweest van de Resident Evil franchise. Toch mocht dit niet beletten dat er wel degelijk een publiek voor was en tevens uitgroeide tot één van de meest succesvolle game-adaptaties. Ondertussen zijn ze beland aan de 6de en laatste film; Resident Evil: Rising (2015).

resident evil,resident evil afterlife,resident evil extinction,resident evil retribution,resident evil rising,milla jovovich,paul ws anderson,Sienna Guillory,Ali Larter,Wentworth Miller,Johann Urb,Bingbing Li,Shawn Roberts,megan charpentier,3d

De reden waarom er nu een punt wordt gezet aan dit toch wel uitgemolken avontuur heeft in essentie weinig te maken met de plot, maar wel met het feit dat de laatste film, Resident Evil: Retribution (2012) met een groter budget (65 miljoen dollar) het minder goed deed dan Resident Evil: Afterlife (2010). Dit wijst erop dat er slijt op het concept begint te komen en het publiek begint af te haken.

Voor deze laatste film wordt alles op alles gezet met een productiebudget van 90 miljoen dollar. In deze prent zullen we opnieuw Alice Milla Jovovich, Jill Valentine (Sienna Guillory), Claire Redfield (Ali Larter), Chris Redfield Wentworth Miller, Leon S. Kennedy (Johann Urb), Ada Wong (Bingbing Li) en Albert Wesker (Shawn Roberts) ontmoeten die hun weg banen naar The Hive, waar The Red Queen (Megan Charpentier) plannen heeft om het menselijke ras van de kaart te vegen.

Ik ben zelf beginnen afhaken na het 3D circus die ze hebben opgezet met Afterlife en het verhaal ondergeschikt begon te worden aan de 3D-spielerei. Uiteindelijk vond ik de eerste twee films zelfs nog wel ok, vergeleken met andere game-adaptaties. Mijn verwachtingen waren dan ook wel laag uitgevallen. Regisseur Paul W.S. Anderson was eerder van plan deel 6 uit te brengen in september van 2014, maar dat zal dus niet mogelijk zijn gezien zijn script nog niet is afgewerkt. Maar waar hij wel van uit gaat is dat het een grote finale moet worden. De beeldjesmaker is ook druk bezig om te zoeken hoe hij de film op een overtuigende manier in 3D kan verkopen. Aan de collega’s van Collider liet hij het volgende los:

“Ik ben ervan overtuigd dat je moet nadenken over 3D tijdens het schrijfproces. Je kunt niet zomaar een geweldige 3D film maken door achteraf wat 3D elementen op het als een speciaal sausje over de film gieten. Ik ben geen voorstander om de schotel te maken en dan pas de hete saus erop te doen, zoiets werkt niet. Ja, je kunt inderdaad een last minute conversie maken, maar dat zal geen geslaagde 3D film opleveren als je al niet over deze ingrijpende techniek hebt nagedacht. Ik benader mijn films van bij de start met zaken die ik goed beheers, ik schrijf actiescènes en zoek locaties waarvan ik – na jaren ervaring – zeker ben dat ze zich goed zullen vertalen in 3D. Net hetzelfde voor de bouw van de sets. Je moet er mee bezig zijn.”


resident_evil_2002_poster.jpgresident_evil_apocalypse_2004_poster.jpgresident_evil_extinction_2007_poster.jpgresident_evil_afterlife_2010_poster.jpgresident_evil_retribution_2012_poster.jpg

Een meer inhoudsloze regisseur had het wat mij betreft niet beter kunnen samenvatten. Ik heb het game al vele malen gespeeld en vind deze wereld eigenlijk wel stukken beter dan de filmversie. Ik blijf dan ook hopen op een nieuwe en veel betere reboot … niet meteen maar binnen een 5tal jaartjes. Trouwens geloof ik niet in die zogenaamde “allerlaatste film”. Hij zei ook al dat Resident Evil: Extinction (2007) zijn laatste Resident Evil prent zou worden en zie waar we nu staan. Zo lang er geld mee te verdienen is, zal hij zijn effecten-show opvoeren en zijn vrouwtje Milla tevreden stellen met een hoofdrol (en trek lessen uit loze beloften van Friday the 13th: The Final Chapter, Jason Goes to Hell: The Final Friday, The Final Destination of zelfs Freddy’s Dead: The Final Nightmare). Anderson is een van die regisseurs waarbij ik spontane desinteresse begin te krijgen in een project waarbij zijn naam aan verbonden is, ook al wordt hij geprezen als vulgaire auteurscinema cineast.

***Related Posts***
18/06/2012: Resident Evil: Retribution gloednieuwe trailer
08/09/2010: Milla Jovovich in Resident Evil: Afterlife
23/08/2007: De kleur van de Resident Evil poster
04/07/2007: Resident Evil: Extinction met Ali Larter

5 Comments

  1. Shifty

    Misschien moeten ze het hele zombie-genre maar wat met rust laten, want het begint serieus slaapverwekkend te worden.

    Reply
  2. tom

    Al die shit over 3D, iedereen krijgt het schijt van 3D! Het is verleden tijd! Dat ze eens een goeie Resident Evil film maken in de plaats!

    Reply
  3. Berten

    Ik geloof ook niet in deze zogenaamde finale. WS Anderson weet niet hoe hij een franchise moet eindigen, als zijn films eindigen trouwens op een open cliffhanger.

    Reply
  4. Al DeNiro

    “Het script nog niet afgewerkt”
    Ik wist niet dat ze hiervoor een script nodig hadden :s

    Reply
  5. brix

    Ik ben zelf eigenlijk wel fan van hersenloze actie en dus van Resident Evil, maar dit laatste deel is ronduit slecht. Veel vuurgeweld met onbeperkte munitie, niks spanning, bijna geen zombies, klote verhaal en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook het hersenloos vertier heeft ook zijn grenzen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *