Dumb and Dumber To trailer met Jim Carrey en Jeff Daniels

Ik kan het nog steeds niet geloven dat we binnenkort een Dumb and Dumber To (2014) zullen krijgen met de oorspronkelijke cast, hetzelfde regisseurs-duo en scenarist. Het is 20 jaar geleden dat Peter en Bobby Farrelly uitpakten met Dumb & Dumber (1994).

dumb_and_dumber_to_2014_poster.jpg

Korte inhoud: Harry (Jeff Daniels) en Lloyd (Jim Carrey) komen er achter dat Harry een kind heeft gehad met Fraida Felcher (Kathleen Turner), waar hij in principe nooit de verantwoordelijkheid over zou moeten krijgen. Wat volgt is een roadtrip in een poging Harry’s lang verloren dochter Penny (Rachel Melvin) – die lijdt aan nierfalen – te vinden zodat ze haar een nier kunnen aanbieden via een transplantatie.

Zowat 10 jaar geleden hebben ze al eens uitgepakt met de prequel Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (2003), met een andere cast en crew, maar deze film sloeg echt niet aan. Verwacht wordt dat deze nieuwe prent wel veel volk naar de bioscoop zal lokken. En ook al is het 20 jaar geleden vind ik dat de twee acteurs haast niks van hun pluimen hebben verloren. Ook het verhaal lijkt op te pikken waar ze het 20 jaar geleden hebben gelaten, gezien Lloyd al die tijd een soort comateuze depressie heeft gefaket. Er is dus ‘nul evolutie’ geweest tussen hen, en vandaag doen ze nog steeds domme dingen. De vorige D&D prent zou je best nog wel eens herbekijken alvorens deze sequel te zien, anders zou je bepaalde grappen helemaal niet snappen; zoals de quote van Lloyd die tegen Harry zegt “Love what you’ve done with the place” – terwijl het appartement er identiek hetzelfde uitziet als in de eerste film.

Het probleem met vele komedie-sequels is dat ze iets te fel de romantische toer op willen gaan, en hier heb ik de indruk dat de makers er geen Dumb and Dumber Lite van hebben gemaakt. De Farrelly-broers, die ook al hebben deelgenomen aan Movie 43 (2013), hebben zichtbaar hun domste grappen gespaard voor deze sequel. De Dumb & Dumber scenarist Bennett Yellin heeft in ieder geval gezorgd voor het nieuwe script en ja, het zal een R-rated film worden. De onderstaande trailer is nog maar een green-band trailer, dus we kunnen ons aan veel erger verwachten.

Maar het blijft een sequel en ik zie de Farrelly Brothers liever aan het werk aan een originele prent in plaats van een do-over film. Hopelijk is de film in ieder geval beter dan Anchorman 2: The Legend Continues (2013). Dumb and Dumber To komt eind dit jaar in de bioscoop.


*** Dumb and Dumber To trailer ***

3 Comments

  1. Bob

    Jim Carrey en Jef Daniels zijn 20 jaar ouder … en ik ondertussen ook. De tijd gaat snel.

    Reply
  2. Kristel

    Hopelijk beter dan Dumb and Dumberer.

    Reply
  3. java

    Goed dat de oorspronkelijke cast terug aan zet is, maar waarom zo lang wachten? Toch niet om die eerste joke te kunnen maken? Sequels zoveel jaar na de originele films zijn gewoon onnozel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *