Nieuwe Dawn of the Planet of the Apes poster

20th Century Fox had al een trailer uitgebracht van Dawn of the Planet of the Apes (2014), vandaag hebben ze een nieuwe poster uitgebracht. En dat is maar goed ook, want naast de vier apen koppen viel de promotie wat stil, en volgende maand zou de film in de States in première moeten gaan.

Dawn of the Planet of the Apes,rise of the planet of the apes,Andy Serkis,Matt Reeves,Planet of the Apes,Rupert Wyatt,Mark Bomback,Rick Jaffa,Amanda Silver,James Franco,Freida Pinto,Gary Oldman,Keri Russell,Jason Clarke

Korte inhoud: Een groeiende groep van genetisch gemanipuleerde apen onder leiding van Caesar (Andy Serkis) wordt bedreigd door een aantal menselijke overlevenden van een verwoestend virus dat een decennium eerder is uitgebroken. Ze bereiken een broos vredesbestand, maar dat blijkt maar van korte duur te zijn. Beide kanten staan op de rand van een oorlog die zal bepalen wie de dominante soort op Aarde zal worden.

De regie van de film ligt in handen van Matt Reeves (Cloverfield, Let Me In), die ook al aan het roer zou zijn van de vervolgfilm op deze prent in 2016. Deze Dawn of the Planet of the Apes is het vervolg op Rise of the Planet of the Apes (2011) van Rupert Wyatt, een reboot van de oorspronkelijke Planet of the Apes films. Wyatt heeft het project in 2012 verlaten omdat hij een release in 2014 veel te vroeg vond voor de wereld die hij wilde uitwerken. Het script van Rick Jaffa en Amanda Silver werd dan maar herwerkt door Mark Bomback (Total Recall remake, The Wolverine). Het verhaal speelt zich af 10 jaar na de gebeurtenissen uit de film van 2011.

Met het vertrek van Rupert heeft acteur James Franco het ook voor bekeken houden (los van een eventuele cameo). Ook Freida Pinto keer niet meer terug. De hoofdrollen in deze nieuwe prent worden vertolkt door ondermeer Gary Oldman (die tegenwoordig overal opduikt), Keri Russell en Jason Clarke. De trailer zag er wel knap uit, de visuele effecten lijken al even overtuigend als de vorige film en het ziet er ook naar uit dat de film op dramatisch vlak wel de juiste klemtonen heeft gezet. Als kijkers weten we dat al die prequels uiteindelijk zullen uitmonden in de totale uitroeiing van de mensheid, ook al lijkt deze sequel nog ruimte te laten voor die fragiele relatie tussen apen en mensen.

Op 16 juli 2014 komt de film bij ons in de zalen. De vorige prent heeft met zijn productiebudget van 90 miljoen dollar zowat 482 miljoen dollar opgebracht wereldwijd. Het budget van deze film werd opgekrikt naar 120 miljoen dollar en de verwachtingen zijn dus hoog gespannen. Ik heb er zelf niet veel twijfel over dat deze prent wel een hit zal worden, maar dan mag de promo-campagne nu wel echt op gang komen.


*** Dawn of the Planet of the Apes trailer #3 ***

2 Comments

  1. Boyo

    Trailer zit er wel bangelijk uit, zelfs beter dan Rise! Wel spijtig dat Franco niet meer van de partij is. Die zullen we hier toch wel missen.

    Reply
  2. Al DeNiro

    Ik vind dat diene aap op zijn paard er toch behoorlijk cgi uitziet. Echte apen bewegen toch iets minder statisch.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *