Edgar Wright treed af als regisseur bij Ant-Man

Vreemde toestanden bij de productie van Ant-Man (2015) . Regisseur Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Scott Pilgrim vs. the World, the World’s End ), die al bij het project betrokken was sinds 2006, is vrijdag opgestapt omwille van creatieve meningsverschillen (zoals dat beschaafd heet).

ant-man,marvel,edgar wright,Joe Cornish,Paul Rudd,Evangeline Lilly,Michael Douglas,Patrick Wilson,michael pena,Corey Stoll,the avengers,fantastic four

Twee dagen later lijkt de echte reden voor de breuk tussen Marvel en Wright (pic) naar boven te komen. Blijkbaar zou de comic studio twee bijkomende scenaristen hebben aangesteld, om het script van Joe Cornish en Wright glad te strijken. Ik hoef hier geen tekening bij te maken dat zoiets wel heel slecht is aangekomen bij de regisseur die zo goed als klaar stond om in productie te gaan met zijn script.

Volgens Latino Review zou Marvel al hebben aangestuurd om het moraal in het verhaal te wijzigen, alsook de introductie van franchise karakters (Avengers of Fantastic Four karakters), als nog een aantal andere zaken. Wright heeft twee nieuwe versies van het script geschreven, maar blijkbaar was zijn compromis niet voldoende. Marvel stelde 6 weken gelden twee onervaren scenaristen aan om het script te bewerken naar hun wensen. Toen Wright het resultaat in handen kreeg was de teleurstelling veel te groot om nog aan te blijven. Het script zou compleet overhoop zijn gesmeten, armer qua inhoud, glad gestreken en ontdaan van de visie van de cineast. De regisseur en scenarist Joe Cornish waren geschokt door Marvel’s wegvallende geloof in hun talent. Anderzijds heeft de regisseur ook wel lang zitten treuzelen en had deze comic-adaptatie al veel langer in productie moeten gaan. Wright wou echter eerst The World’s End (2013) afwerken, een prent die in vergelijking met Hot Fuzz (2007) wel een beetje van een teleurstelling werd.

Wat zijn de onmiddellijke gevolgen voor de reeds aangestelde cast? Geen, gezien de acteurs onder contract staan bij Marvel en niet gebonden zijn aan de regisseur. Tot nader order blijft Paul Rudd nog steeds het gezicht van Scott Lang/Ant-Man, naast rollen voor Evangeline Lilly (pics), Michael Douglas als Hank Pym, Patrick Wilson, Michael Peña en Corey Stoll.

Het Marvel-personage Ant-Man begon bij de wetenschapper Dr. Henry ‘Hank’ Pym, die een superheld wil worden nadat hij een chemische substantie had ontdekt (de Pym Particules) die de gestalte van de gebruiker kan wijzigen. Met een helm met antennes waarmee hij de controle kan overnemen van mieren kan hij zo groot worden als een insect. Maar de film draait rond het personage van Scott Lang, een dief, die het Ant-pak had gestolen om zijn dochter te redden van een hart-conditie. Met de aanmoediging van Hank bekeerde Scott zich en werd hij Ant-Man. Hij werd tevens lid van de Fantastic Four en The Avengers. Ant-Man had deze zomer in productie moeten gaan, maar zonder regisseur zal dat moeilijk worden. De toekomst ziet er niet meteen rooskleurig uit voor een anders veelbelovend project.

Avengers regisseur Joss Whedon heeft in ieder geval zijn ongenoegen laten weten via Twitter, met een foto waarin hij een cornetto in de hand heeft – een knipoog naar de Three Flavours Cornetto trilogy van Edgar Wright. Kan iemand Wolverine terug in de tijd sturen om Marvel op andere gedachten te brengen en het vertrek van Edgar Wright alsnog te verhinderen?!?

2 Comments

  1. Quantum

    Ik heb er een hekel aan dat ze noodgedwongen al die personages van Marvel en FF aan elkaar willen koppelen. Wat maakt het dan uit welke regisseur je kiest, als de wereld van de verschillende karakters met elkaar moet aansluiten? Wel raar dat Marvel kiest voor het risico met een regisseur als James Gunn, en dan moeite heeft met Edgar Wright.

    Reply
  2. Boyo

    Ik snap niet dat ze Edgar Wright inhuren om dat uiteindelijk geen Edgar Wright film te willen. Begrijpen wie begrijpen kan… :s

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *