TV-serie The Flash introduceert supersnelle superheld

Binnenkort is er het eerste seizoen van The Flash (2014 – ) en zonet hebben de makers een 5 minuten lange trailer online gezet die zowat een samenvatting is van de gehele eerste episode!

the_flash_tv_series_2014.jpg

En het resultaat ziet er verbluffend knap uit. In ieder geval veel beter dan wat ze met Arrow (2012 – ) hebben uitgespookt, die niet meer is dan een houterige tweederangs soap-opera met slecht acteerwerk. Arrow is een personage dat ook even opduikt in de trailer, daar waar Barry ook al te zien was in het tweede seizoen van Arrow. Met Flash slaan ze de nagel op de kop qua sfeer en comic gehalte.

Korte inhoud: Na getuige te zijn van de moord op zijn moeder en zijn vader die ten onrechte beschuldigd werden, wordt Barry Allen (Grant Gustin) opgevangen door Detective West (Jesse L. Martin) en zijn gezin waaronder de dochter Iris West (Candice Patton). Als een forensisch wetenschapper, probeert Allen de waarheid te achterhalen over de moord op zijn moeder, die hem leidt naar de deeltjesversneller van Harrison Wells (Tom Cavanagh). Maar wanneer de versneller verstoort raakt is er een explosie, en Allen wordt door de bliksem getroffen, en komt in een diepe coma. Als hij wakker wordt, leert hij dat hij beschikt over de mogelijkheid om te bewegen op bovenmenselijke snelheid, al is hij niet de enige meta-mens in de nasleep van deze explosie.

Het is enerzijds wel leuk om meteen op 5 minuten tijd alles te zien, maar anderzijds wordt er wel heel veel verklapt over de Flash geheimen. Anderzijds kan ik me niet ontdoen van het feit dat DC Comics iets teveel hun publiek willen bekoren in plaats van minder concessies te maken en voluit te gaan voor het ruwe karakter beschreven in de comics. Ook de cast bestaat uit jonge clear-cut Amerikaanse jongeren die volledig uitwisselbaar lijken met de Arrow-gang. Ik snap trouwens niet waarom Flash zo snel een team rondom zich moet hebben. Maar gelukkig lijken de villains in deze reeks wel iets meer ballen aan hun lijf te hebben. En er zijn een pak slechteriken die de revue kunnen passeren, gaande van Weather Wizard, Captain Cold, Heat Wave, Boomerang en de Mirror Master.

In de casting zien we tevens Michelle Harrison opduiken, naast Jennifer Kitchen, Danielle Panabaker en Chad Rook. Met deze trailer heb ik precies weer iets meer hoop gekregen op een geslaagde Justice League film.

Image Flash © Warner Bros. Television


*** The Flash – 5 min extended trailer ***

2 Comments

  1. Quantum

    Het team gevoel bij Arrow was ook het beste aan deze serie, en ik vermoed dat ze zoiets ook willen hebben bij The Flash. Ze mikken duidelijk op een tienerpubliek.

    Reply
  2. Thibaut

    Wanneer zal die serie bij ons te zien zijn? Waarschijnlijk ergens in 2015 …?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *