The Lord of the Rings in Concert in het Sportpaleis

Wij hier op De FilmBlog zijn grote fans van filmmuziek, en dit jaar is er niet alleen World Soundtrack Awards maar op het einde van het jaar pakt het Sportpaleis uit met The Lord of the Rings in Concert. Het eerste luik van deze filmtrilogie wordt er vertoond op een gigantisch scherm met Nederlandse en Franse ondertiteling, begeleid door een voltallig orkest en een 150 stemmen tellend koor! Iets om niet te missen.


the_lord_of_the_rings_the_fellowship_of_the_ring_concert.jpg

Op het podium brengen de orkestleden van het Nationaal Orkest van België de gebeurtenissen in Middle Earth tot leven met de Oscar bekroonde filmmuziek van de Canadese componist Howard Shore. Het concert heeft reeds brokken gemaakt in Londen, Parijs en Rotterdam. En op zaterdag 27 december 2014 is Antwerpen aan de beurt. De kaarten zijn beschikbaar en de zitplaatsen variëren van 48, 58 tot 68 euro. En gezien het succes in de andere steden zal je er snel moeten bij zijn. Ticketjes zijn te koop op Tele Ticket Service of telefonisch door te bellen naar 070 345 345.


 The Lord of the Rings in Concert animated picture The Lord of the Rings in Concert animated picture
© A-Film Home Entertainment

Twee weken voor het concert komt trouwens het derde deel van The Hobbit trilogie uit. The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014), in navolging op The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) en The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013). De verwachtingen zijn hoog gespannen ook al is menig filmliefhebber er over eens dat The Lord of the Rings trilogie toch wel met kop en schouders boven The Hobbit trilogie uitkomt, en dat is voornamelijk te danken met het verhaal die eigenlijk in 3 uur samengevat kon worden. Daarentegen zijn 6 uur wel iets teveel van het goede. Hier is een video van het evenement.

1 Comment

  1. Aless

    Zalig ! Is wel nog heel ver weg 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *