Mrs. Doubtfire 2 met Robin Williams en Chris Columbus

Dit is het soort nieuws waarbij je zoiets van een “Whaaaa??” slaakt bij het lezen ervan. Los van het feit dat ik geen grote fan ben van sequels meer dan 20 jaar na datum, maar dan nog een sequel van Mrs. Doubtfire (1993) lijkt mij echt bij de haren van Doubtfire’s pruik getrokken. Het verhaal was af, zijn/haar identiteit is ondertussen gekend door de kinderen – ondertussen volwassen mensen geworden – als de personage van Sally Field. Waar ga je met zo’n verhaal naartoe zonder af te glijden in The Hot Chick (2002) / Jack and Jill (2011) pulp?

mrs doubtfire,robin williams,chris columbus,sally field,fox,The Hot Chick,jack and jill,home alone,Night at the Museum,David Berenbaum

Maar Fox zal waarschijnlijk nog eens naar de cijfers hebben gekeken en tot de conclusie gekomen dat Mrs. Doubtfire met zijn budget van 25 miljoen dollar en recette van 441 miljoen één van hun meest succesvolle films is zonder dat er ooit een sequel van is gekomen, daar waar films als Home Alone en Night at the Museum wel een vervolg hebben gehad. Er was al sprake van een Mrs. Doubtfire sequel in 2001 maar Robin Williams vond het script, die hij in 2006 in de schoot geworpen kreeg, maar niets. Ook Williams begreep niet dat je zomaar aan elke film een sequel kan breien, en al zeker niet bij deze prent.

Maar de kaarten liggen nu anders want zowel Williams als regisseur Chris Columbus zouden ondertussen aan boord zijn voor Mrs. Doubtfire 2 (2015), met een script van David Berenbaum (The Spiderwick Chronicles, Elf). In de originele film zagen we Daniel (Robin Williams) die tot een breuk kwam met zijn vrouw Miranda Hillard (Sally Field). De kinderen worden aan Miranda toegewezen omdat Daniel geen stabiele thuis kan bieden. Hij mag ze maar één keer in de week zien en vindt dit te weinig. Wanneer Miranda op zoek is naar een oppas gaat bij Daniel een lichtje branden en hij verkleedt zich als een oud vrouwtje en wordt zo de oppas van zijn eigen kinderen. Het begint van een reeks komische gebeurtenissen.

Op dit moment heeft Robin Williams bijna dezelfde leeftijd als Mrs. Doubtfire, dus veel make-up zal er deze keer niet aan te pas komen. Deze keuze snap ik toch niet van iemand die toch heel wat buitengewoon sterke rollen heeft neergezet. Maar ze kunnen misschien het geld gebruiken (Williams heeft een dure scheiding achter de rug en Chris Columbus wil ook nog eens indruk maken), gezien ze de laatste jaren toch wat op een dwaalspoor zitten. Maar met The Goonies sequel is het misschien wel een nieuwe trend begonnen – tegenin het gezond verstand – om vergane glories eens op te poetsen…

1 Comment

  1. Thibaut

    Dees snap ik ook niet. Wat kan deze films dat Johnny Knoxville al niet heeft gedaan met zijn JackAss films??

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *