All Cheerleaders Die poster en trailer

Hier is een leuke trailer waarin zombie-cheerleaders met vampieren-trekjes de schoolomgeving onveilig maken. All Cheerleaders Die (2013) van Lucky McKee (The Women, May) en Chris Sivertson kwam vorig jaar in première op het Toronto International Film Festival, en zou dit jaar ook in de States uitkomende in beperkt circuit (poster ).

All Cheerleaders Die,Lucky McKee,the women,Brooke Butler,Chris Sivertson,Caitlin Stasey,Sianoa Smit-McPhee,jennifers body,carrie

Korte inhoud: Maddy (Caitlin Stasey) is een rebels buitenbeentje onder haar High School leeftijdsgenoten en ze heeft een gloeiende haat tegenover de lokale cheerleaders. Daarom beslist Maddy om zich te infiltreren binnen deze groep en deze populaire kliek van goed uitziende tieners met goed uitziende volwassen borsten, zoals de blinde stoot Tracy (Brooke Butler), van binnenuit aan het wankelen zetten. Deze beslissing drijft een wig tussen Maddy en haar ex-vriendin Leena Miller (Sianoa Smit-McPhee) – een eenzaat van wie gezegd wordt dat ze zich met zwarte magie bezighoudt. Na een confrontatie met het footballteam komen Maddy en haar nieuw cheerleader-vriendinnen in een bovennatuurlijke rollercoaster terecht die een pad van vernieling achterlaat.

De korte inhoud lijkt oersaai, maar de trailer belooft toch een film met ballen en lijkt geen interesse te hebben om zich op platgetreden paden te begeven. We krijgen hier kort gerokte dames in sneakers die het opnemen met hun bovennatuurlijke krachten tegenover het andere geslacht van alpha male football players. En het lijkt wel een soort mix van Jennifer’s Body (2009) en Carrie (1976/2013) , maar dan met heksen, zombies, gemene quarterbacks, bovennatuurlijke krachten en bezweringen. Het acteerwerk lijkt ook niet meteen van B-film niveau.

Hier bij ons hebben we niet meteen zo’n cultuur van cheerleaders, het zit niet in ons schoolpakket en sporten als rugby en basketbal – waar cheerleaders een belangrijk onderdeel van uitmaken – zijn hier toch wel stukken minder populair als voetbal en wielrennen, waar het voornamelijk hooligans en knettergekke fotografen met idiote vaandeldragers (vraag het maar aan Leif Hoste). Anderzijds zijn we er wel mee vertrouwd gekomen via heel wat Amerikaanse films, en het aantal films met cheerleaders zijn niet meer bij te houden; van de Satan’s Cheerleaders (1977) tot de meer recente Ninja Cheerleaders (2008) . Kortom, cheesy teenage fun met meisjes die allemaal 18 of jonger zijn, in een a-typische context. Ik denk niet dat deze film ooit bij ons te zien zal zijn, en het zal waarschijnlijk wachten zijn op de VOD of de DVD release. We houden jullie op de hoogte van zodra we meer weten van de uitgever.


*** All Cheerleaders Die trailer ***

2 Comments

  1. Gregory

    Het ziet er me inderdaad een leuke prent uit, spijtig dat ze die niet op het BIFFF hebben gedraaid dit jaar.

    Reply
  2. Blackmoon

    Die wil ik zien !!
    :))

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *