Er komt een nieuwe Friday the 13th reboot in 2015

Neen, dit is geen late april grap. Volgens ERC Box-Office zijn opnieuw plannen voor een nieuwe Friday the 13th reboot, nadat de vorige Platinum Dunes film Friday the 13th (2009) reboot van Marcus Nispel door pers en pulbliek werd neergesabeld. Paramount, die de rechten deelt met Warner Bros, zou VHS (2012) regisseur David Bruckner aangesteld hebben om de franchise nieuw leven in te blazen voor een breed publiek.

friday_the_13th_reboot_2015_jason_voorhees.jpg

Korte inhoud: Camp ‘Crystal Lake’ is al meer dan twintig jaar verlaten, ten gevolge van een aantal afschuwelijke moorden, die daar gepleegd zijn én die onopgelost gebleven zijn. Een jonge man heeft het land gekocht met de bedoeling het kamp te heropenen, en huurt zeven jonge mensen om hem met de voorbereiding te helpen. Een plaatselijke religieuze fanaticus jaagt ze allemaal de stuipen op het lijf, wanneer ze hem verscholen in de provisie-kamer aantreffen. Hij waarschuwt hen dat er een ‘doodsvloek’ op het kamp rust en vlucht dan weg. Ongezien waart een sinistere zwerver rond… op zoek naar bloed.

Het was al een paar jaar duidelijk dat er geen sequel zou komen op de film uit 2009, ondanks de relatief succesvolle box-office. Gezien de negatieve kritiek vreesde de studio ervoor dat het publiek massaal zou wegblijven voor het vervolg. De Michael Bay touch had blijkbaar deze keer niet gewerkt, maar toch zal de nieuwe film opnieuw onder de productiebanner van Platinum Dunes vallen…begrijpen wie begrijpen kan. Een radicaal andere reboot zal het dus niet echt worden. Hadden ze in dit geval niet beter gewerkt aan een sequel, of nog beter een vervolg op Jason X (kan nog leuk worden), in plaats van deze reboot van een reboot?

Dat Jason Voorhees een echte moordmachine is, bewees ons eerder geposte icono kill list, met zelfs dubbel zoveel moorden op zijn naam dan Halloween serial killer Michael Myers. En dat is dan weer te danken aan de vele sequel die de franchise kende, tot in het belachelijke toe met ‘Jason in space’ in Jason X (2001).

De film zou uitkomen in het nu al drukke 2015 en de zoektocht kan gebeuren naar jonge nieuwe gezichten om zich kandidaat te stellen om onder het mes te gaan van de man met het ijshockey-masker. Ik ben benieuwd of hier iemand op zit te wachten. Ik hoop in ieder geval dat het geen nieuwe found footage crap zal worden, want met zo’n regisseur weet je maar nooit.

***Related Posts***
13/07/2012: De Friday the 13th Jason Voorhees icono-kill-list
08/09/2011: Top 10 Beste Naaktscene uit 2009
07/05/2010: Geen sequel voor Friday the 13th
20/03/2009: Friday the 13th reboot review
24/10/2008: Friday the 13th trailer
03/10/2007: Friday the 13th ondergaat ook een Bay-touch
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers

1 Comment

  1. Bent

    Ik zou meteen tekeken voor een vervolg op Jason X! In regie van Robert Rodriguez! Laat maar komen :))

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *