Teenage Mutant Ninja Turtles verslaat Guardians of the Galaxy

En terwijl niemand er echt wakker van lag, is er dan uiteindelijk een nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) in de zalen, in een productie van Michael Bay via zijn productiehuis van Platinum Dunes in samenwerking met Paramount. Deze 150 miljoen dollar film werd geregisseerd door beeldjesmaker Jonathan Liebesman (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning, World Invasion: Battle Los Angeles, Wrath of the Titans), een man naar het hart van Michal Bay: vorm boven inhoud.

teenage_mutant_ninja_turtles_2014_poster2.jpg

Gezien de positieve reviews van Guardians of the Galaxy (2014) had niemand gedacht dat de recette van de film na slechts één week zou terugvallen naar een 12 miljoen op een vrijdagavond. Dit heeft in ieder geval de deur opengezet voor dat schildpadden-gedrocht om meteen de nummer één positie te veroveren aan de box-office met een vrijdagrecette van 25 miljoen dollar (ondertussen zijn de weekendijfers binnen en deze zetten de Turles op 65 miljoen – een stevig openingsweekend dus). Guardians zit momenteel aan een recette van 146 miljoen en moet in principe 340 miljoen ophalen in bioscooprecettes…iets waar nu iedereen vrijwel zeker is dat het nooit zal gebeuren. De film was 3 maand geleden een flop kandidaat, maar toen ik de film zag kon ik niet geloven dat deze film zijn publiek niet zou vinden. En ik had al zeker niet gedacht dat de massa zou kiezen voor schildpadden met nunchucks in plaats van wasbeertjes met machinegeweren. Maar dit wil nog niet zeggen dat Turtles uit de gevaren zone zit, want ja, ook deze film werd aangeduid als potentiële flop en moet zowat 250 miljoen dollar ophalen.

Korte inhoud: De stad heeft helden nodig. De duisternis heeft zich genesteld in New York City. Shredder (William Fichtner) en zijn boosaardige Foot Clan houden de politie en politici in een ijzeren greep. De toekomst ziet er grimmig uit tot vier onwaarschijnlijke outcast broers uit de riolen komen en hun lot als Teenage Mutant Ninja Turtles gaan ontdekken. Raphael (Alan Ritchson), Michelangelo (Noel Fisher), Donatello (Jeremy Howard) en Leonardo (Pete Ploszek) moeten werken met de onverschrokken reporter April (Megan Fox) en haar bijdehante cameraman Vern Fenwick (Will Arnett) om de stad te redden en de duivels plannen van Shredder te ontrafelen.

En bij deze is Megan Fox terug vergezeld van haar idool Michael Bay en niet Jessica Biel zoals men eerst had gedacht. Fox was eerder de laan uitgestuurd voor de 3de en 4de Transformer film omdat ze de regisseur had verweten een Hitler te zijn op de set, iets wat niet werd gesmaakt door Steven Spielberg. Maar zo te zien is het allemaal weer bijgelegd nadat de actrice haar persoonlijke excuses had aangeboden. En dat komt voor Megan goed uit want ze is al een paar jaartjes op een dwaalspoor terecht gekomen en het ging niet goed met haar. Het was sinds 2009 geleden dat ze nog in een prent was die een klein beetje de moeite was, met name de hormonale horrorprent van Diablo Cody Jennifer’s Body (2009). Ik denk toch niet dat deze TMNT haar carrière dermate zal veranderen dat ze meteen weer in de spotlight zal komen, maar met een productiebudget van 150 miljoen dollar zal je als acteur toch wel een aardig centje verdienen.


Teenage Mutant Ninja Turtles 2014 animated pictureTeenage Mutant Ninja Turtles 2014 animated picture
© Paramount Home Entertainment

Dit zal de 4de live-action Ninja Turtle film worden. De voorlaatste film TMNT (2007) was nog een 3D animatiefilm die het uiteindelijk nog niet slecht deed aan de box-office, en deze nieuwe film probeert een mix te maken tussen de duisternis van de animatiefilm en de live-action van de 3 voorbijgaande prenten. De grappige ondertoon van de Turtles blijft wel, hoe kan het ook anders met een concept van ‘ninja schildpadden’. Het script van de film komt van Josh Appelbaum en André Nemec, het duo die werkte aan het script van Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011). Het zou in ieder geval de bedoeling zijn om 3 Turtle films te maken, in die verstande dat de eerste film wereldwijd de grens van 300 miljoen dollar kan overschrijden. Tot dusver heeft België nog geen releasedatum voor deze reboot.


*** Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) trailer ***

6 Comments

  1. Daan

    Vanaf het moment dat ik Michael Bay en Megan Fox zag, wist ik meteen dat het naar de zak was.

    Reply
  2. Stef

    Heeft die Jonathan Liebesman een stage gevolg bij JJ Abrams? Wat met die klote lensflares?!

    Reply
  3. java

    Wees blij dat Michael Bay van de Turtles geen aliens heeft gemaakt , ’t scheelde niet veel.

    Reply
  4. Oli4

    Had eigenlijk The Giant Teenage Ninja Turtles moeten heten!
    Ik heb in ieder gevolg nog een sprankeltje hoop, gezien Bay de film zelf niet regisseert.

    Reply
  5. Quantum

    Teenage Alien Ninja Turtles?

    Reply
  6. Stibbe

    Eigenlijk is het vooral Guardians die het zo slecht doet in zijn tweede week, en TMNT ging in première. Ik denk zowiezo dat Guardians wel op het einde van de rit meer zal overhouden dan de Turtles film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *