Veelbelovende horrorprent Deliver Us From Evil met Eric Bana

Regisseur Scott Derrickson heeft 6 jaar geleden een misstap begaan met zijn The Day The Earth Stood Still (2008), maar anderzijds heeft de man twee behoorlijke horrorfilms afgeleverd: enerzijds The Exorcism of Emily Rose (2005) en anderzijds Sinister (2012). Nu komt hij met Deliver Us From Evil (2014), een nieuwe exorcist film.

Deliver Us From Evil 2014 picture

Korte inhoud: De New Yorkse politieagent Ralph Saatchi (Eric Bana), die het geloof de rug heeft toegekeerd, ontmoet een afvallige priester (Édgar Ramírez). De priester betrekt hem in een zaak en overtuigt hem ervan dat het gerelateerd is aan demonen, dit tegen zijn religieuze overtuiging in. Samen proberen ze de zaak op te lossen en de paranormale krachten te bestrijden die de stad dreigen te bedreigen. En het ziet er naar uit dat zijn vrouw (Olivia Munn) en dochter (Lulu Wilson).

Net als Sinister, hebben we hier een vrij rustige trailer die niet de behoefte voelt om uit te pakken met een aaneenschakeling van schrikmomenten op een beukende soundtrack. Hier volstaat het om de kijker een glimp van de intrige en de spanning te laten opvangen en naar het einde toe heb je meteen een ongemakkelijk gevoel. Hopelijk zal het ook het soort horrorfilm worden waar dosering van cruciaal belang is en waarbij de impact veel groter is dan een gewone horrorprent. Je gaat hier ook meer gaan meeleven met de personages, en met een talentvol acteur als Eric Bana zit je ook meteen goed. Olivia Munn is dan weer een streling voor het oog en mits een goede begeleiding kan ze wel een uitstekende vertolking neerzetten, en niet alleen fungeren als scream queen. Toch had ik voor de parter van Bana toch misschien een iets minder eye candy actrice genomen voor de rol. Vreemd genoeg is er ook een UK trailer opgedoken die de meer flashy kant in de verf wil zetten, zonder zich veel te bekommeren over de sfeer van de film, maar bedoeld voor een meer mainstream publiek. Ik weet dus niet goed wat ik moet verwachten.

De film lijkt wel iets weg te hebben van Constantine (2005), die in de States geen al te goeie beurt heeft gemaakt. Het is een moeilijk genre en voor een acteur altijd een risico om zich te binden aan een dergelijk project. Zo heeft Mark Wahlberg de hoofdrol afgewezen. Anderzijds is Eric Bana een beetje teruggedrongen van het witte doek de laatste jaren, en heeft dringend nood aan meer zichtbaarheid – ook al heeft de acteur andere passies. Zijn laatste belangrijke film die ik me voor de geest kan halen is Hanna (2011). Deze Deliver Us From Evil komt op 2 juli 2014 in de Amerikaanse zalen, bij ons is er op dit ogenblik nog geen release.

Foto door Andrew Schwartz © Sony Pictures Home Entertainment

***Related Post***
02/09/2014: Deliver Us from Evil review


*** Deliver UIs From Evil trailer #1 ***

2 Comments

  1. Fabian

    Sinister was goed, dus heb er wel vertrouwen in.

    Reply
  2. Quantum

    Als je de twee trailers bekijkt heb je de indruk dat het om twee totaal verschillende films gaat. Eén ervan wil ik zien, de andere interesseert me geen moer.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *