The Boxtrolls makers brengen 3 nieuwe stop-motion films uit

De nieuwe stop-motion film The Boxtrolls (2014), een beetje in de schaduw van de Disney’s en de Pixar’s, slaagt er toch in om zijn positie in de top 5 van de box-office te behouden, en dit met hun tweede week naast kleppers zoals de potentiële Oscar-film Gine Girl (2014) en The Conjuring spin-off Annabelle (2014). Het productiebudget van de film lag op 60 miljoen dollar en ondertussen zitten de makers nog in het rood, maar ze hebben er vertrouwen in dat ze nog een positieve beurt kunnen maken.

the Boxtrolls poster animatie Laika

The Boxtrolls komt van het Amerikaanse animatiehuis Laika die in samenwerking met Focus Features indruk maakten met Coraline (2006) en ParaNorman (2012). Nu kijken ze uit om hun samenwerking te verlengen voor drie nieuwe films.

Korte inhoud: We bevinden ons in het Victoriaanse tijdperk in de stad Cheesebridge. Een stad waar de inwoners met de vrees leven van trollen die onder de straten van de stad wonen en ’s nachts te voorschijn komen om kinderen en kaas te stelen. De twee zaken die ze het meest waardevol achten. De jonge weesjongen Eggs (Isaac Hempstead Wright), die opgevoed is door de ondergrondse trollen, probeert zijn vrienden te redden van de kwaadaardige verdelger Archibald Snatcher (Ben Kingsley).

De film is gebaseerd op de roman ‘Here Be Monsters’ van Alan Snow en geregisseerd door Graham Annable en Anthony Stacchi. Wat mij zo aanspreekt bij deze Laika films is hun aandacht voor detail. Uiteraard zijn ze geen Disney of Pixar en werken ze niet met dezelfde budgetten en personeel, maar hun films zijn uiterst creatief en hebben een hart op de juiste plaats. Bij de stemmetjes zien we ondermeer Toni Collette, Elle Fanning, Simon Pegg en Tracy Morgan.

Het is een streling voor het oog om geen afgelikte cgi vormen te zien. The Boxtrolls met hun vrolijke bewegingen en oneven kartonnen outfits zijn een plezier om naar te kijken. Maar ook de schots en scheve gebouwen van Cheesebridge, de potsierlijke kostuums van de menselijke personages, de technologische systemen die de Boxtrolls in elkaar flansen uit een boeltje gestolen troep, de grappige setdecoratie, en natuurlijk die zorgvuldig gemaakte kazen. Bekijk hier het making-off filmpje van deze prent.

Laika’s vorige film, het uitstekende ParaNorman van Chris Butler en Sam Fell heeft niet zoveel succes gekend aan de box-office, en hopelijk doen ze beter met The Boxtrolls, want het zou spijtig zijn dat deze studio de deuren zou moeten sluiten. De animatiefilm komt bij ons uit op 15 oktober 2014. Ga deze gaan bekijken en steun hiermee deze creatieve en talentvolle individuen !

*** The Boxtrolls trailer B ***

2 Comments

  1. Oli4

    Erg sfeervol, eens iets anders dan altijd maar weer die Disney films.

    Reply
  2. MescaLiene

    ParaNorman was een uitstekende stop-motion animatiefilm vol met leuke knipoogjes naar het horror en zombie genre, misschien niet meteen voor de allerkleinsten, maar zeker de moeite waard. Ben wel benieuwd naar deze.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *