A Ghostbuster crossed the streams. RIP Harold Ramis (1944-2014)

Acteur en regisseur Harold Ramis, auteur van Groundhog Day en het brein achter de Ghostbusters, is overleden aan complicaties bij een zeldzame auto-immuunziekte waar hij al 4 jaar tegen vocht. Hij was 69. Ramis is voor het grote publiek bekend voor zijn vertolking van Egon Spengler in Ghostbusters. We zullen hem missen.

harold ramis

Maar bij ons is hij zeker ook bekend als de scenarist en regisseur van de geniale film Groundhog Day (1993) met zijn trouwe collega Bill Murray in de hoofdrol. Ook Analyze This (1999) komt van hem, net zoals de iets minder geslaagde sequel Analyze That (2002). Daarnaast schreef en regisseerde hij ook Bedazzled (2000) met Brendan Fraser en Elizabeth Hurley als een sexy duivel, en Caddyshack (1980) met Chevy Chase. En het was voor hem allemaal begonnen met het script van Animal House (1978) van John Landis.

Er was lange tijd sprake van een nieuwe Ghostbusterfilm met de oorspronkelijke cast, maar dit was nog voor de periode dat Ramis de immuunziekte opliep. Nadien werd nog wel een Ghostbusters III script goedgekeurd, maar het ziet er meer naar uit dat als er een nieuwe film komt, het eerder een remake zal worden met een nieuwe cast.

“Well, for me, it’s the relationship between comedy and life – that’s the edge I live on, and maybe it’s my protection against looking at the tragedy of it all. It’s seeing life in balance. Comedy and tragedy co-exist. You can’t have one without the other. I’m of the school that anything can be funny, if seen from a comedic point of view. “, liet Harold Ramis opschrijven. Rest in Peace.

1 Comment

  1. stefaan

    De eerste Ghostbusters was een geniale film, maar ik vond Groundhog Day toch leuker. Toch een groot verlies…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *