Gladiatoren in maatpak in top-serie Scandal op VIJF

Van de maker van het 10-seizoenen tellende “Grey’s Anatomy” en de 6-seizoenen tellende “Private Practice”, twee tv-series uit de medische sector, komt een boeiende saga met verboden relaties, machtsmisbruik, en schokkende politieke intriges. De ABC-serie Scandal van Shonda Rhimes werpt een blik achter de gesloten deuren van Washington DC.

Gladiatoren in maatpak in top-serie Scandal

Korte inhoud: Wanneer de schandalen aan het oppervlak dreigen te komen, is er slechts één persoon die in aanmerking komt: de legendarische Olivia Pope (Kerry Washington). Olivia leidt een deskundig team van crisis management consultants bedreven in het laten verdwijnen van de meest smerige en schunnige schandalen die de kop opsteken. De vraag is in hoeverre deze zelfverklaarde ‘gladiatoren in maatpak’ de barsten in hun eigen pantser wel kunnen beheersen.

Het eerste seizoen begint met de komst van Quinn Perkins (Katie Lowes), een nieuwe aanwinst binnen het bedrijfje. Een slimme expositie truuk van de scenariste om zo het reilen en zeilen van het kantoor en het personeel uit de doeken te doen. We ontmoeten er ondermeer Harrison Wright (Columbus Short) die de nieuwkomer voor een stuk zal opvangen, Huck (Guillermo Díaz) de wat bizarre informaticus en Abby Whelan (Darby Stanchfield) die een oogje heeft op haar collega Stephen Finch (Henry Ian Cusick), die op zijn beurt op het punt staat om zich te verloven.

Aan de andere kant van het kantoor is het Witte Huis waar president Fitzgerald Grant (Tony Goldwyn) het land moet beheren, maar zich ook moet verweren tegen een paar affaires die het daglicht niet mogen zien. Het is in ieder geval een serie waar we als kijker al evenveel sympathie koesteren voor de goede karakters als voor de minder goede. Soms ligt het verschil tussen beiden niet eens zo ver van mekaar. Maar het is de kwaliteit van de karakter-uitwerking en het geslaagde acteerspel die ons vertrouwd maakt met deze personages.

Ik was niet meteen van plan de serie een kans te geven na het zien van de trailer, maar na een invitatie van Walkie Talkie en VIJF was ik uiteindelijk aangenaam verrast en wou ik meteen de andere afleveringen bekijken. Het is in ieder geval een verademing op al die getelefoneerde crimi-series uit binnen- en buitenland waarbij je een lichte vorm van narcolepsie ontwikkelt, naast occasionele migraines en misselijkheid. Elke aflevering lijkt ons telkens weer te verrassen. Nu is het nog afwachten op de komende seizoenen deze kwaliteit zullen verder zetten. Ondertussen zit de serie al in zijn 3de seizoen.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 30 januari 2014

 


*** Scandal trailer ***

2 Comments

  1. aless

    Ik hou wel van de verhaal-lijn met zijn nagelbijtende geheimen … het is gewoon mijn soort show. Shonda stelt hier niet teleur zoals we van haar gewend zijn, een leuke serie …

    Reply
  2. Julie

    Hadden ze al veel vroeger moeten uitzenden! Uitstekende serie.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *