Schrikwekkende Oculus teaser trailer

Een film om naar uit te kijken is Oculus (2013) van Mike Flanagan die een paar jaar geleden zijn debuut maakte met de niet onaardige horrorprent Absentia (2011), over een vrouw en haar zuster die een mysterieuze tunnel ontdekken met antwoorden op een reeks verdwijningen, waaronder die van haar eigen man. Verwachtingen zijn hoog gespannen voor zijn nieuwe film.

oculus,absentia,brenton thwaites,karen gillan,mike flanagan,katee sackhoff,rory cochrane,paranormal activity,insidious

Korte inhoud: Jaren na de mysterieuze dood van hun ouders vinden de getraumatiseerde broer Tim (Brenton Thwaites) en zus Kaylie Russell (Karen Gillan) de oorzaak van hun gezinstragedie: een vervloekte spiegel die een 300-jarige geschiedenis van bloedvergieten en vernieling met zich meedraagt.

De film is gebaseerd op een kortfilm die hij had gemaakt en dat zou hij nu naar een langspeelfilm hebben vertaald met uiteraard een veel groter budget. Horror fans die verlangen naar een geslaagde en slimme thriller met geesten en paranormale toestanden zullen hier zeker aan het trekken komen, ook al is er op dit gebied niet zo heel veel nieuwe zaken te vertellen. Maar de regisseur heeft talent en de teaser trailer spreekt me wel aan. Toch zou het me verbazen dat we deze prent ooit bij ons in de bioscoop zullen zien. Maar misschien krijgt deze film nog wel een plekje tijdens het opkomende Filmfestval van de Fantastische Film.

Naast de hoofdacteurs zien we ook de blonde stoot Katee Sackhoff, die we onlangs nog aan het werk zagen in Riddick (2013), naast CSI-acteur Rory Cochrane. Voor de rest zijn er heel wat nieuwe gezichten. De productie van de film is in handen van de mannen die Insidious (2010) en Paranormal Activity (2007) die al voldoende ervaring hebben met dergelijke prenten en de promotie ervan. Van zodra we ons hand kunnen leggen op een kopie van de film zullen we deze film hier wel bespreken.

1 Comment

  1. vince

    Ik heb de indruk dat er steeds meer r-rated horrorfilms op de markt komen in plaats van die onnozele pg13 pseudo-horror.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *