15/05/2014

Edgar Ramirez vervangt Gerard Butler voor Point Break remake

Er is lange tijd sprake geweest van een Point Break sequel al dan niet met Patrick Swayze, maar na zijn overlijden zijn de plannen gewijzigd, en nu komt de Point Break (2015) remake in een stroomversnelling.

edgar_ramirez_point_break_remake.jpg

De 44-jarige Gerard Butler, die wel met een surfplank overweg kan, had de rol van Bodhi moeten vertolken. De acteur was al 2 jaar geleden te zien in Chasing Mavericks (2012) als de legendarische surfer Frosty Hesson. Hoewel het orgineel draait rond surfers zou deze film eerder het accent leggen op extreme sporten. Maar gezien wijzigingen in planning heeft de acteur moeten afhaken. Zijn vervanger is de Venezolaanse acteur Edgar Ramirez, die we kennen voor zijn rol als Carlos The Jackal in Oliver Assayas' driedelige miniserie "Carlos" (2010). De acteur wacht nog op zijn grote doorbraak en dit zou het wel eens kunnen worden.

Maar het was uitkijken wie nu uiteindelijk Keanu Reeves ging vervangen als agent Utah, en ook al dachten velen dat het een bekende naam zou worden, pakken de makers uit met een fris Australisch gezicht. Volgens Variety zou het gaan over Luke Bracey (pic). De acteur begon zijn carrière zoals zovele Australische acteurs in de soap Home and Away om nadien opgepikt te worden in de pietluttige romcom van Selena Gomez, Monte Carlo (2011), gevolgd door de nog pietluttigere G.I. Joe: Retaliation (2013). Laten we hopen dat deze rol voor hem zijn uiteindelijke doorbraak zal bevestigen.

Korte inhoud: De originele Point Break speelt zich af in aan de kustplaats van Los Angeles, waar een bende bankrovers die zichzelf de ex-presidenten noemen, furore maken. Ze plegen hun misdaden met maskers van ex-presidenten Reagan, Carter, Nixon en Johnson. De F.B.I. is van mening dat de leden een bende surfers zijn en sturen jonge-agent Johnny Utah undercover op het strand om er zich te mengen met de surfers en het verzamelen van informatie. Utah ontmoet surfer Bodhi en wordt meegesleurd in de levensstijl van zijn nieuwe vriend.

De regie van de remake is in handen van Ericson Core, die eerder al indruk heeft gemaakt met de sportfilm Invincible (2006) met Mark Wahlberg, Greg Kinnear en Elizabeth Banks. Een film gebaseerd op het verhaal van Vince Papale, een 30-jarige barman uit Philadelphia die er alles voor over had om bij de NFL Philadelphia Eagles te spelen in 1976.

point break,Kathryn Bigelow,Kurt Wimmer,gerard butler,patrick swayze,keanu reeves,Ericson Core,Invincible,Greg Kinnear,Elizabeth Banks,Mark Wahlberg,Chasing Mavericks

Het scenario van de film wordt geschreven door Kurt Wimmer (Total Recall 2012, Equilibrium, Law Abiding Citizen). Op de vraag of iemand zit te wachten op een remake van Point Break van Kathryn Bigelow: "Neen!" Het origineel is allesbehalve gedateerd en heeft ondertussen al zijn cultstatus verdiend.

***Related Posts***
15/05/2008: Point Break 2 goes Indonesia
15/05/2007: Point Break 2 met Patrick Swayze?

Commentaren

Het idee van een PB remake is belachelijk om mee te beginnen. Hollywood heeft de slechte gewoonte om zijn geld te steken in zaken waar het risico beperkt is, zoals sequels en remakes van vaste waarden. Ze zullen die '90s pop thriller wel omvormen in een smaakloze, generieke Fast & Furious film op met water.

Ik vind Gerard Butler geen slechte acteur, maar in dit geval, is zijn casting precies hetzelfde als het hele project: een slecht idee. Niemand kan het duo Swayze/Reeves overtreffen.

Gepost door: Johnny D | 25/02/2014

We gaan dus van een acteur die niemand goed vindt, naar een acteur die niemand kent. Dit belooft !

Gepost door: Vince Martens | 25/02/2014

Niet Keanu of Swayze, maar wel Gary Busey is onvervangbaar !!

Gepost door: Oigey | 25/02/2014

@Oigey: De originele film is onvervangbaar !

Gepost door: geoffrey | 25/02/2014

Wel dom dat ze een remake willen maken van Point Break, maar dan niet het surfen gebruiken als centrale sport. Weten die mensen dan niet dat 'point break' dan ook een term is die gebruikt wordt door sufers?

Gepost door: Heintjes | 15/05/2014

De commentaren zijn gesloten.