09-01-14

Need for Speed als vervanging op de Fast & Furious franchise

Nu dat het het overlijden van Paul Walker misschien wel een punt zal zetten achter de The Fast and the Furious franchise van Universal, kan misschien Need for Speed (2014) van Dreamworks de plaats gaan inpikken in het winstgevende snelle-wagens-actiegenre. Deze film lijkt het in ieder geval iets serieuzer aan te pakken dan F&F, waar alles met iets meer humor werd benaderd. Een goede zaak dat deze film een eigen koers wil varen.

need for speed,Aaron Paul,the fast and the furious,dreamworks,Days of Thunder,Scott Waugh,George Gatins,Dakota Johnson,Imogen Poots

Korte inhoud: Tobey Marshall (Aaron Paul), een jonge automonteur die er ingeluisd is door een rijke zakenman (Dominic Cooper), is nog maar net uit de gevangenis wanneer hij mee gaat doen aan een cross-country race. Dit met een wraakplan in zijn gedachten. Wanneer zijn ex-partner echter lucht krijgt van de race, schakelt deze direct de politie in.

Eerst werd er gesproken van Taylor Kitsch in de hoofdrol, maar het werd uiteindelijk Aaron Paul. En natuurlijk zal er wel veel digitale inkt vloeien over de gestalte van Aaron Paul die met zijn 1m73 toch wel een stuk kleiner is dan de 1m88 van Paul Walker, en om hem te zien in een stoere rol misschien niet meteen de beste casting was. In alle eerlijkheid, Tom Cruise is 1m70 en niemand heeft er problemen mee dat hij Ethan Hunt vertolkt in de Mission: Impossible franchise. Scrap That! Tom Cruise is dé actiester van de laatste 25 jaar! Maar uiteraard vraagt dit wel een beetje gezond verstand en inzicht van de regisseur om hem op een gepaste wijze te kadreren. Om terug te grijpen naar Tom Cruise, bekijk Days of Thunder (1990) en let hoe regisseur Tony Scott zijn kader maakt wanneer de acteur naast de 10 cm grotere Nicole Kidman staat. Het is een kwestie van compositie, mobiele verhoogjes voor de acteur en slimme keuzes wanneer het op hakken aankomt.

Mijn enige vrees is dat DreamWorks en Electronic Arts hier uitpakken met een ex-stuntman als regisseur, Scott Waugh, die enkel nog maar een co-realisatie op zijn naam heeft staan met Act of Valor (2012). Hopelijk heeft de studio hiermee geen blunder gemaakt. Zelfs het script komt van een nobody genaamd George Gatins. Mocht ik niet beter weten zou je denken dat niemand deze game-adaptatie hoog had ingeschat. Met alle respect voor Aaron Paul en zijn geniale vertolking in Breaking Bad, maar ik denk niet dat mensen speciaal naar de bioscoop zullen trekken om hem te zien.

Verder zien we in de casting de verschijning van Dakota Johnson, de dochter van Don Johnson and Melanie Griffith, alsook de Engelse Imogen Poots die toch wel indruk kon maken met haar rol in de ietwat tegenvallende Michael Winterbottom film The Look of Love (2013). Zelfs Michael Keaton heeft hierin een klein rolletje als een soort underground race commentator. Need for Speed, gebaseerd op het populaire gelijknamige game, komt op 16 april 2014 in de zalen.

*** Need for Speed trailer ***

***Related Post***
17/11/2011: Need for Speed: The Run

Commentaren

Tom Cruise is het beste tegenargument op al wie vind dat Aaron Paul te klein is voor een rol als stoere bink.

Gepost door: Sick Puppie | 09-01-14

Elke trailer gemonteerd op muziek van Muse moet indruk kunnen maken :)

Gepost door: charlotte | 09-01-14

Post een commentaar