Paranormal Activity: The Marked Ones (2014) *½ Blu-ray review

Het is de 5de film op een rij en nog steeds slaagt deze horror-franchise erin om bezoekers naar de bioscoop te lokken. Paranormal Activity: The Marked Ones (2014) had na één week al 35 miljoen dollar opgehaald en dit met een productiebudget van 5 miljoen dollar. Hetzelfde budget als de docu Justin Bieber’s Believe (2013) die in diezelfde periode zwaar aan het floppen was en na 2 volle weken amper 6 miljoen kon ophalen. En zoals men ondertussen wel weet moet een film minstens het dubbele van zijn productiebudget opbrengen om nog maar een break-even te realiseren. Niemand had ooit kunnen denken dat de tienermeisjes hun pop-idool zo de rug zouden toekeren (ik kan hiervoor alleen maar respect hebben), en massaal naar de zoveelste uitgemolken Paranormal Activity sequel gingen (waar ik dan weer een stuk minder begrip kan voor opbrengen).

paranormal_activity_the_marked_ones_2013_blu-ray.jpg

Paranormal Activity: The Marked Ones werd geregisseerd door Christopher Landon, die ook al het scenario schreef van Paranormal Activity 2-3-4. De film blijft grotendeels hetzelfde als de vorige films – weliswaar met nieuwe karakters en een paar nieuwe ideeën – en blijft volledig in de found footage stijl en binnen de formule van de franchise. Net zoals de Saw franchise zijn het films die met een beperkt budget worden gemaakt maar heel veel geld opbrengen, en zolang ze de franchise kunnen uitmelken zullen de producers dat niet nalaten. Maar het verschil met de Saw franchise is dat je hier niet kan uitpakken met nieuwe foltertuigen. Je blijft binnenin het kader van het versleten found footage genre. Maar de plotse schokken tijdens een stille scène blijven werken.

Korte inhoud: Het gebeuren speelt zich af één jaar na de gebeurtenissen in Paranormal Activity 4. Na de dood van zijn buurvrouw, begint Jesse (Andrew Jacobs) rare en vreemde dingen mee te maken, die niet zomaar te verklaren zijn. Anna (Gloria Sandoval), de vreemde oude heks-achtige buurvrouw van Jesse, wordt gedood, en de politie vermoedt dat Oscar (Carols Pratts), een voormalig klasgenoot van Jesse, de hoofdverdachte is. Jesse en zijn vriend besluiten om erachter te komen hoe Anna’s appartement eruit ziet. Ze stuiten er op zwarte magie rituelen, alsook een tape van de derde film, en een foto van Jesse. Het duurt niet lang tot hij ontdekt dat hij gebrandmerkt is, door een demonische entiteit. Het is een kwestie van tijd, voor hij helemaal onder de invloed van deze entiteit zal zijn….

Toch heb ik wat gemende gevoelens bij deze. Enerzijds is deze beter dan de vorige PA film, maar qua spanning blijf je toch wat op je honger zitten. The Marked Ones grijpt ook terug naar verhaallijnen uit de vorige films, wat toekomstige PA projecten misschien wel voor een stuk zullen verlammen, net zoals dat het geval was bij Saw die begon te struikelen over zijn eigen verhaallijnen. De reden dat de regisseur/scenarist teruggrijpt naar de vorige films heeft te maken met het feit dat de franchise niet sterk genoeg is voor om een stand alone verhaal te brengen.

De Blu-ray en DVD van deze R-rated Paranormal Activity: The Marked Ones is vanaf 7 mei beschikbaar, met nog wat extra found footage materiaal, alsook wat deleted scenes. Dit is een schijf die enkel bestemd is voor de die hard fans van het genre.

rating


Beoordeling: 1.5 / 5

Recensie door op 22 april 2014

***Related Post***
12/02/2013: Paranormal Activity quadrilogy box

 


*** Paranormal Activity: The Marked Ones clip ***

3 Comments

  1. Thomassie

    Ze hebben hier gewoon veel afgekeken van Chronicle.

    Reply
  2. Diederik

    Ik heb de eerste en de derde Paranormal Activity gezien, en heb het zowat gehad met deze reeks. Saw had op z’n minst nog iets aanstekelijk. Hier wet je precies wat voor soort materiaal je kunt verwachten.

    Reply
  3. Blackmoon

    Net gezien! Man, man, man, wat was me dat :s

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *